Siyasette yeni "kaçak yapı" tartışması

Siyasette yeni "kaçak yapı" tartışması
NotHaber

İYİ Partili Türkkan'ın çiftliğindeki kaçak yapıların yıkımı sonrası bu kez de Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu'nun Asos'ta açtığı restoranın kaçak olduğu iddia edildi.  Birçok CHP'li siyasetçinin yer aldığı açılış, AK Parti'den tepki çekti. 

İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın Kocaeli Dliovası'ndaki çiftliğinin bazı bölümlerinin kaçak olduğu gerekçesiyle yıkıylmasının ardından siyaset dünyasında yeni bir Kaçak yapı tartışması daha başladı.

"SİT ALANI" İDDİASI

CHP'ye yakınlığıyla bilinen Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu'nun Çanakkale'nin Ayvalık ilçesine bağlı Asos'ta açılışını yaptığı restoranın 'sit alanı' olarak kabul edilen, kıyı kenar çizgisi ihlal edilmiş ve inşaat mühürlemesine rağmen mühür kırılarak yapımının tamamlanmış olduğu iddia edildi.

Restoranın açılışını, CHP Parti Meclisi Üyesi Tahsin Tarhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyururken, CHP'nin ağır toplarından Veli Ağbaba, Muharrem Erkek, Seyit Torun gibi birçok ismin de etkinlikte yer aldığı görüldü.

TURAN: BUNA CESARET NE?

Bu paylaşımın ardından Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvikili Bülent Turan, Tarhan'a sert tepki gösterdi. Tarhan'ın paylaşımını alıntılayan Turan, "Sorsan hak, hukuk, adalet! Bir işiniz de doğru olsun! Halk TV sahibi Cafer Mahiroğlu Assos’ta işyeri açıyor. Açılışta kimler yok ki? CHP tam kadro! Ama yer kaçak, yıkılacak! Daha ötesi mühürlenmiş ve mühür sökülmüş. Mühür fekkinden ceza davasına konu! Utanmadınız da bu cesaret ne?" ifadelerini kullandı.

Turan paylaşımında kaçak yapının durdurulmasına ilişkin tutanağa da yer verdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz