Sırbistan, Filenin Sultanları’na geçit vermedi!

Sırbistan, Filenin Sultanları’na geçit vermedi!
NotHaber

Yarı finalde güçlü rakibini geçip finale yükselmek isteyen Filenin Sultanları zorlu geçen maçta Boskovic’in etkili oyununa engel olamadı.

Filenin Sultanları 2021 Avrupa Şampiyonası yarı finalinde Sırbistan'a 3-1 yenildi. Finale yükselen Sırbistan'da 39 sayı kaydeden Boskovic, maçın en skorer ismi oldu. Milli takımımız bugün Hollanda ile üçüncülük maçına çıkacak.

İLK SET 42 DAKİKA SÜRDÜ

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da oynanan karşılaşmaya 3-0'lık seriyle başlayan Türkiye, ilk sette farkı 5 sayıya kadar (13-8) çıkardı. Boskovic'in etkili performansıyla 7-1'lik seri yakalayan Sırbistan karşısında 15-14 geriye düşen milliler, daha sonra toparlanarak 42 dakika süren ilk seti 34-32 aldı.

İkinci sete iyi başlayan taraf 4-0'lık seriyle Sırbistan oldu. Boskovic ile sayı üretmeye devam eden Sırbistan durumu 16-12 yapsa da milliler, 16-16'lık eşitliği yakalamasını bildi. Son bölüme 21-18 önde giren Türkiye, skor avantajını değerlendiremeyerek ikinci seti 28-26 kaybetti: 1-1

DÖRDÜNCÜ SETTE OYUNDAN DÜŞTÜK

A Milli Takım, ilk bölümde istediği performansı sergileyemediği üçüncü sette, 5 sayı geriden gelerek 19-19'luk eşitliği yakalamasına rağmen yine sonunu getiremedi. Sırbistan, 25-23'lük skorla setlerde 2-1 öne geçti. Dördüncü sette üst üste hatalar yapan ve oyundan kopan milli takım, seti 25-13, karşılaşmayı da 3-1 kaybetti.

Son iki şampiyonayı kazanan Sırbistan, 2019'da Ankara'da oynanan final maçında Türkiye'yi 3-2 mağlup etmişti.

KAPTAN EDA: HAYALİMİZE ÇOK YAKINDIK!

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kaptanı Eda Erdem Dündar maçı kaybettikleri için çok üzgün olduklarını belirterek “Gerçekleştirmek istediğimiz bir hayalimiz vardı, aslında çok da yakındık. Maça başlarken takımda çok güzel bir hava vardı. Aslında üçüncü sete kadar da maçı yöneten taraf bizdik. Maçın geneline baktığımızda ilk iki seti güzel idare ettik. Ancak üçüncü setin ortalarında servis kalitemiz düşünce, onlar da daha iyi servis atıp manşet alınca, tabii ki onları durdurmakta zorlandık” diye konuştu.

MADALYA İLE DÖNMEK İSTİYORUZ

İstanbul’a madalya ile dönmek istediklerini belirten kaptan Dündar, “Bir an önce bu maçı unutmamız gerekiyor. Çünkü yarın madalya maçına çıkacağız ve ülkemize madalyayla dönmeyi gerçekten çok istiyoruz. O yüzden bu maçı unutmaya, yarına konsantre olmaya çalışacağız ama tabii ki üzgünüz” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz