Sinemacı Enes Kaya'ya çete kurşunu: Saldırı anı kamerada

Sinemacı Enes Kaya'ya çete kurşunu: Saldırı anı kamerada

Balat'ta Sinemasal kurucusu Enes Kaya'ya silahlı saldırı düzenlendi. Melis Alphan görüntüleri paylaşarak "Balat’ta bir çekim, etkinlik vs yapmak istiyorsanız başınıza şehir eşkıyaları çöküyor" dedi.

İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı Balat semtinde Sinemasal isimli yapım şirketinin kurucusu Enes Kaya'ya sokak ortasında Silahlı Saldırı düzenlendi. Saldırganın 4 el ateş ettiği olayda Kaya bacağından yaralandı.

4 EL ATEŞ ETTİ

Gelen bilgilere göre, Sinemasal kurucusu Kaya, yolda yürüdüğü sırada kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Kaya'ya 4 el ateş eden ve bacağından yaralayan şahıs olay yerinden hızla uzaklaştı. Saldırının ardından İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Kaya, hastaneye kaldırıldı.

Kaya, ıolaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamlada saldırıyı kendilerinden Haraç isteyen bir Çetenin düzenlediğini iddia ederken "Her gün evimin önünden, derneğimizin önünden geçiyorlar. Bir an olsun mücadeleyi bırakırsam kanım kurusun... Bu yolda ölürsem de hakkınızı bana helal edin" ifadelerini kullandı.

GAZETECİ ALPHAN’DAN SERT TEPKİ

Saldırı anına ilişkin görüntüleri paylaşan gazeteci Melis Alphan ise "Balat’ta bir çekim, etkinlik vs yapmak istiyorsanız başınıza şehir eşkıyaları çöküyor, haraç kesiyorlar. Bunu da yıllardır herkes (reklam, film sektörü) biliyor. Buyrun, en güncel örnek. Sinemasal’ın kurucusu Enes Kaya’ya sokakta silahlı saldırı" yorumunda bulundu.

Alphan, Enes Kaya'nın yaşadığı zorlukları Balat'ta çekim yaptıkları sırada da sürekli yaşadıklarını yazarken "Üç yıl önce Balat’ta çekim yapmıştık. Bu şehir eşkiyalarına yakalanmamak için, gizli gizli, koştur koştur. Yetkili merci falan arayın ki bulasınız, herifler resmen Balat’a çökmüş vaziyette. Orada doğdu diye kendini oranın sahibi sananlar" dedi.

SALDIRI ANI KAMERADA

Esen Kaya'ya silahlı saldırı anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, Enes Kaya sokakta yürüdüğü esnada yanına yaklaşan kişinin birkaç el ateş ettiği görülüyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz