Şile ve Beykoz’da denize girmek yasaklandı

Şile ve Beykoz’da denize girmek yasaklandı
NotHaber

İlçe kaymakamlıkları, 7 Ağustos Cumartesi saat 12.00 itibarıyla gün boyu denize girmeyi yasakladı.

Beykoz Kaymakamlığı ve Şile Kaymakamlığı, yoğun dalga ve akıntı nedeniyle vatandaşların can güvenliğini sağlamak adına ilçe sahillerinde saat 12.00 itibarıyla gün boyu denize girmenin Yasaklandığını duyurdu.

YOĞUN DALGA VE AKINTI VAR

Kaymakamlıklardan yapılan açıklamada, meteorolojik hava deniz tahmin raporlarına göre, bugün rüzgarın batı (günbatısı) ve kuzeybatıdan (karayel) 4-6 şiddetinde, dalga yüksekliğinin 1 ila 2 metre, yer yer 2,5 metre ve havanın sağanak yağışlı olacağı belirtildi. Yapılan ölçümlere göre yarın da benzer bir havanın görüleceği tahmin ediliyor.

DENİZE GİRMEK YASAK

Sahillerde can ve mal kayıplarının önlenmesi için hava deniz raporları doğrultusunda alınan gerekli önlemlerin, vatandaşların duyarlı yaklaşım ve destekleriyle etkin şekilde uygulandığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kaymakamlığımızca 7 Ağustos Cumartesi saat 12.00 itibarıyla gün boyu ilçemiz sahillerindeki yoğun dalga ve akıntı nedeniyle vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini korumak amacıyla denize girmek yasaklanmıştır. "

Buna göre, Şile ve Beykoz'da 7 Ağustos Cumartesi saat 12.00 itibarıyla gün boyu denizlere girmek yasak, pazar günü için ise deniz durumuna göre tekrar değerlendirme yapılacak.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz