Sığınmacıları yıldırmak isteyen başkanın önergesi kabul edildi!

Sığınmacıları yıldırmak isteyen başkanın önergesi kabul edildi!
NotHaber

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Suriyeli ve Afgan sığınmacıların faydalandığı belediye hizmetlerine 10 kat zam yapmasına olanak veren önerge belediye meclisinde kabul edildi.

 

Bolu’da yaşayan Suriyeli ve Afgan sığınmacıları yıldırmak için hazırlanan, yabancıların faydalandığı belediye hizmetlerine 10 kat zammı öngören önerge Bolu Belediye Meclisi’nde kabul edildi. Önergenin görüşüldüğü meclis toplantısında konuşan Başkan Tanju Özcan, yine sığınmacılara yönelik sözleriyle gündeme geldi.

TANJU ÖZCAN: BEN SİZİ BOLU’YA DAVET ETMEDİM

Sığınmacıları Bolu’ya davet etmediğini belirten Özcan, “Devlet de sizi Bolu'ya zorla göndermedi. Kendi iradenizle Bolu'ya geldiniz. Nasıl Bodrum'da pahalı beache gidip 1 liralık suyu 10 liraya içmek bir tercihse Bolu'da kalmak da bir tercihtir. Kalırsanız bu tür uygulamaların muhatabı olursunuz” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞIYLA YABANCI AYNI HAKLARA SAHİP DEĞİL”

Yabancıların kullandığı belediye hizmetlerine 10 kat zammı savunan Özcan, “Önergenin Anayasa, yasa ve yönetmeliklere aykırı bir yanı yok. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile yabancılar bu ülkede aynı haklara sahip olamazlar. Anayasada bahsedilen eşitlik ilkesi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları açısından geçerlidir” ifadelerini dile getirdi.

MECLİS ÜYELERİNE POŞET ÇAY FIRLATTI

Öte yandan önergeyle ilgili konuşmak isteyen ancak konuşamayan ve bu yüzden itiraz eden AK Partili meclis üyelerine ‘sakin olun’ diye seslenen Başkan Özcan daha sonra “Sizi sakinleştirmek için ne yapayım? Cumhurbaşkanı gibi size çay mı atayım?” diyerek önceden getirdiği ve masanın altından çıkardığı Poşet Çayları AK Partili meclis üyelerine fırlattı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz