Semih Terzi'nin oğlu operasyondan 20 gün önce yurt dışına çıkmış

Semih Terzi'nin oğlu operasyondan 20 gün önce yurt dışına çıkmış
NotHaber

Önceki gün 42 il ve KKTC genelinde düzenlenen FETÖ opearasyonunda hakkında gözaltı kararı veren darbeci general Semih Terzi'nin oğlu Faruk Terzi'nin 18 Ağustos'ta yurt dışına kaçtığı ortaya çıktı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Fetö/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, 44'ü muvazzaf 69 asker ile 145'i Darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen askeri okul öğrencisi olmak üzere toplam 214 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Şüphelilere yönelik 42 il ve KKTC'de örgütün 'TSK yapılanması'na yönelik, geçen 7 Eylül'de eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda, 164 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 27'si de itirafçı oldukları için serbest bırakılırken firari 35 şüphelinin ise aranmasının sürdüğü bildirildi.

 Operasyon kapsamında, adliyeye sevk edilen 47 şüpheliden 22'si tutuklanırken 25 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İşlemleri tamamlanan 77 şüphelinin ise yarın adliyeye sevk edileceği bildirildi.

20 GÜN ÖNCE YURT DIŞINA ÇIKMIŞ

Diğer yandan aranan firariler arasındaki en dikkat çekiçi isim olan Faruk Terzi'nin operasyondan yaklaşık 20 gün önce yurt dışına kaçtığı öğrenildi. Gealen bilgilere göre 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit Astsubay Ömer Halisdemir tarafından vurulan tuğgeneral Semih Terzi'nin oğlu olan Faruk Terzi, 18 Ağustos'ta İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yurt dışına çıkış yapmış. Faruk Terzi'nin ankesörlü/kontörlü sabit hatlardan ardışık arandığı da tespit tutanağında yer aldı.

'FETÖ YAPILANMASINDAN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM'

Öte yandan, Faruk Terzi'nin 2013 yılında Maltepe Askeri Lisesi'nde eğitim görmeye başladığı ve darbenin ardından, olağanüstü hal kapsamında okuldan ilişkisinin kesildiği belirtildi. Yürütülen soruşturma kapsamında itirafçı olan M.A.'nın, Faruk Terzi ile ilgili ifadesinde şunları söylediği öğrenildi:

"Semih Terzi'nin oğlu olduğunu sonradan öğrendiğim Faruk Terzi, matematik, fizik ve temel derslerinden çok düşük derecede zayıf not almasına rağmen bütünlemeye bırakılmayarak sınıftan geçiriliyordu. Ayrıca cep telefonu yakalanıyordu ceza almıyordu. Bu şahsın da FETÖ yapılanmasından olduğunu düşünüyorum, çünkü okul idaresi tarafından da korunuyordu."

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz