Selde can kaybı 70’e çıktı!

Selde can kaybı 70’e çıktı!

Sel felaketinde can kaybı artıyor. AFAD, Karadeniz'deki sel nedeniyle ölenlerin sayısının 70'e yükseldiğini açıklandı.

 

AFAD’ın Batı Karadeniz'deki sele ilişkin yaptığı açıklamada Kastamonu'da 60, Sinop'ta 9 , Bartın'da ise 1 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin tedavilerine hastanelerde devam edildiği belirtildi. Sel afeti sonrası Bartın'ın Ulus ilçesinde 341, Kastamonu'da 1480, Sinop'un Ayancık ilçesi ve mahallelerinden ise 560 afetzedenin tahliye edildiği kaydedildi.

3 İLDE 70 CAN KAYBI

AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre; sel nedeniyle 3 ilde toplam can kaybı sayısı 70'e yükseldi. Sel bölgesinde haklarında kayıp ihbarında bulunulanlar için başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Kastamonu'da sel nedeniyle yıkılan binanın müteahhidi için gözaltı kararı verildi. Kastamonu ve Sinop'ta kayıp vatandaşları arama çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), polis ve jandarma teşkilatına bağlı arama kurtarma ekipleri ile belediyeler, ilçede sel felaketinin yaşandığı 11 Ağustos'ta Ezine Çayı'nın kenarında yıkılan binanın enkazındaki çalışmalarına devam ediyor. İlçe merkezindeki çarşıda yürütülen çalışmalar kapsamında selde zarar gören iş yerleri temizleniyor. Bazı iş yeri sahiplerinin de kurtarabildikleri malzemeleri taşıdıkları gözleniyor.

TAHLİYE ÇALIŞMALARI

Bartın’ın Ulus İlçesinden sel afeti sonrası 341 afetzede, Kastamonu’dan 1.480 afetzede ve Sinop’un Ayancık ilçesi ve mahallelerinden 560 afetzede 2 helikopter aracılığıyla tahliye edildi.

BESLENME ÇALIŞMALARI

Türk Kızılay tarafından sel bölgelerinde toplam 138.520 sıcak yemek, 57.402 kumanya, 57.775 ikramlık malzeme dağıtımı yapıldı. Toplamda 3.250 öğle ve akşam yemeğinin dağıtıldığı Sinop’ta, 1500 kişiye 3 öğün yemek dağıtımı yapılıyor.

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli, Trabzon’un doğusu ve Rize çevrelerinde yer yer çok kuvvetli yağış bekleniyor. Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, yağış sonrası yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz