Selçuk istifa etti! Yeni bakan Mahmut Özer

Selçuk istifa etti! Yeni bakan Mahmut Özer
NotHaber

Milli Eğitim Bakanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla görevden ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Prof. Dr. Ziya Selçuk Milli Eğitim Bakanlığı görevinden ayrıldı.

10 Temmuz 2018 tarihinden bu yana Milli Eğitim Bakanlığı görevini yürüten Selçuk, 5 Ağustos tarihli Resmi Gazete kararıyla öğretmenlik mesleğine geri döndüğünü duyurdu.

Prof. Dr. Ziya Selçuk'un ayrılmasının ardınan boşalan göreve Bakan Yardımcısı Mahmut Özer atandı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Prof. Dr. Petek Aşkar ve Dr. Sadi Şensoy, Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı görevine atandılar.

"MİLLETİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Prof. Dr. Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda görevden ayrıldığını duyurdu. Sürdürmekte olduğu Milli Eğitim Bakanlığı görevinin bugün itibarıyla nihayetlendiğini aktaran Selçuk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Bana ülkemin çocukları için çalışma imkânı sağlayan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Milletimize, eğitim ailemize, birlikte görev yaptığım Bakan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

BAKAN ÖZER KİMDİR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan kararıyla göreve atanan Prof. Dr. Mahmut Özer, 5 Mayıs 1970 tarihinde Tokat'ta doğdu. Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi'nde tamamlayan Özer, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü'nden 1992 yılında mezun oldu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı'nda yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlayan Özer, 1992-1994 yılları arasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanı'nda elektronik mühendisi olarak görev yaptı.

Dalaman Havalimanı'ndaki görevinden ayrıldıktan sonra Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2002 yılına kadar bu görevde kalan Özer, 2010 yılına kadar Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğretim üyesi olarak görev aldı.

SELÇUK'UN YARDIMCILIĞINI YAPIYORDU

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü olarak 2017 yılına kadar görev yapan Özer, 2015-16 yılları arasında Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Vekilliği, Türk Standartları Enstitüsü Genel Kurul Üyeliği görevlerinde bulundu. 4 Ekim 2017'de ise ÖSYM Başkanlığı görevine atandı.

Aktif olarak İslam Dünyası Yükseköğretim Kalite Güvence Ajansları Birliği Başkanlığı görevini yürüten Özer, 8 Ağustos 2018 tarihinden bu yana Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olarak çalışmaktaydı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz