Sel felaketinde yeni görüntüler

Sel felaketinde yeni görüntüler
NotHaber

Kastamonu’da şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketinde yeni görüntüler ortaya çıktı. Korku dolu anlar cep telefonu kamerasına anbean yansıdı.

Kastamonu'da 15 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde sel suları bütün binaların etrafını sararken, bir kişinin de sulara kapılarak gözden kaybolduğu görülüyor.

Sümeyra Ergin Felek'in “Evimden olacaklardan habersiz kayıt alırken” notuyla paylaştığı görüntülerde sel sularının Bozkurt ilçesine geldiği ilk anlar yer alırken, yurttaşların yaşadığı panik de görüntülere yansıdı. Yavaş yavaş ana caddeden ara sokakları kaplayan sel sularına arabasında yakalanan bir yurttaşın, arabasını terk ederek kaçmaya çalıştığı ve sel sularına kapıldığı anlar da görüntülerde yer aldı.

O anlara evinden tanık olan Sümeyra Ergin Felek’in “Ağabey kaç, bırak arabayı kaç” diyerek yurttaşa seslendiği duyuldu. Sele kapılan yurttaşın daha sonra kurtarıldığı ve durumunun iyi olduğu belirtildi.

27 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Şiddetli yağışla gelen sel Batı Karadeniz'de felakete yol açtı. Kastamonu, Bartın ve Sinop kâbusu yaşadı. Sel önüne ne kattıysa aldı götürdü, o anlar hayatta kalma mücadelesine dönüştü. Bölgeden gelen görüntüler korkutucu. Sel felaketinde 27 kişi hayatını kaybetti, kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son olarak Kastamonu, Sinop ve Samsun çevreleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Uyarıya göre dün gece boyu süren yağışlar bugün öğle saatlerine kadar etkili olacak. Yapılan uyarı şöyle:

"Yapılan son değerlendirmeler göre; Batı ve Orta Karadeniz'de halen devam eden gök gürültülü sağanak yağışların, Kastamonu'nun kuzeyi ile Sinop ve Samsun çevrelerinde gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak, bugün öğle saatlerine kadar yerel kuvvetli (30-60 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir."

İLÇE MERKEZİ SUYLA KAPLANDI

Sel en çok Kastamonu’daki 5 bin 400 nüfuslu Bozkurt ilçesini vurdu. Yağışla birlikte ilçenin ortasından geçen Ezine Çayı taştı. İlç merkezi tamamen suyla kaplandı. Su seviyesi bazı bölgelerde 4 metreye kadar yükseldi. Araçlar sel sularında sürüklendi. Birçok vatandaş bulundukları binalarda mahsur kaldı. Sel nedeniyle 10 kişi hayatını kaybetti. Ezine Çayı kenarında bulunan bir bina çökerken, yanında bulunan 2 binada ağır hasar oluştu. İlçede arama-kurtarma çalışmaları gece boyunca devam etti. İlçe girişindeki akaryakıt istasyonunda Afet koordinasyon merkezi kuruldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gece boyu burada çalışmaları takip etti, yetkililerden bilgi aldı.

''HER ŞEY BEŞ DAKİKADA OLDU''

Kastamonu'da çok sayıda vatandaş mahsur kaldı. Bazı vatandaşlar binaların çatılarından helikopterle tahliye edildi. Bazılarını da ekipler cam ve balkonlardan çıkardı. Bir binanın 2’nci katındaki balkondan 20 saat sonra kurtarılabilen Mustafa Şen, yaşadığı dehşeti “Lokantada yemek yerken bir anda sular yükseldi. 5 dakika içinde oldu her şey. Selin bastığı anda içeride mal sahipleri vardı, herhalde onlar hakkın rahmetine kavuşmuş. Ben o an kapıda kaldım. Sular tavan seviyesine çıkınca hemen daldım ve suyun üzerine çıktım. Oradan binanın 2’nci katından balkona çıktım. Balkondan da beni kurtardılar” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz