Sel canları yakmaya devam ediyor

Sel canları yakmaya devam ediyor

Son bilgilere göre bölgede vefat edenlerin sayısı Kastamonu’da 10’a yükseldi. Sinop’ta da ise bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Batı Karadeniz'de şiddetli yağış sele neden oldu. Kastamonu'da 10, Sinop'ta ise bir kişi hayatını kaybetti. Bartın'da kayıp bir kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor. Mahsur kalan vatandaşlar bot ve helikopterle kurtarılıyor. Yarın ve cumartesi günü bölgede yine yağış beklendiğini söyleyen Bakan Pakdemirli, "Risk devam ediyor" dedi.

EKİPLERİN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Kastamonu'da selden en fazla Bozkurt ilçesi etkilendi. Arama kurtarma faaliyetleri AFAD, UMKE, Polis ve Jandarma Arama Kurtarma ekipleri ile çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından sürdürülüyor.

Bölgede çok sayıda arama kurtarma helikopteri de çalışmalara havadan destek veriyor. Evlerinin çatısında mahsur kalan vatandaşlar Sahil Güvenlik, Jandarma ve Türk Hava Kuvvetlerine ait helikopterlerle bulundukları yerlerden alınıyor.

Ayrıca afetten en fazla etkilenen Zafer köyünde köyü ikiye ayıran derenin üzerindeki köprü çöktü, camilerin yanı sıra bazı ev ve iş yerlerinin giriş katlarını su bastı, birçok araç tarlalara sürüklendi. Elektrik direklerinin yıkıldığı afetin ardından hızla bölgeye ulaşan DSİ, Karayolları, İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri, köyde yoğun çalışma yürütüyor.

BÖLGEDE REKOR YAĞIŞ

Dün bölgede rekor yağış miktarları kaydedildi. Yıllık yağış miktarının üçte birinin sadece bir günde düştüğü belirtiliyor. Bu akşam saatlerinde yağışın etkisini yitirmesi beklenirken yarın ve cumartesi günü kuvvetli yağışın ve riskin devam edeceği aktarıldı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz