'Sedat Peker’in hesaplarına erişim engeli' iddiası

'Sedat Peker’in hesaplarına erişim engeli' iddiası
NotHaber

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in sosyal medya hesaplarına erişim engeli getirilmesi için mahkeme kararı alındığı, bu talebin sosyal medya şirketlerine iletildiği iddia edildi.

Firari organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in sosyal medya hesaplarının erişime kapatılmasıyla ilgili bir iddia ortaya atıldı. İddianın sahibi İfade Özgürlüğü Derneği. Dernek web sitesinde yayınlanan kısa bilgilendirme notunda “Sedat Peker‘in YouTube kanalı ve bazı videoları ile Twitter ve Instagram hesapları, millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle erişime engellendi. İlgili platformların Türkiye’de temsilcilikleri olmasına rağmen karar henüz uygulanmadı” ifadeleri kullanıldı.

ERİŞİMİ SADECE SOSYAL MEDYA ŞİRKETLERİ ENGELLEYEBİLİR

Derneğin iletisini paylaşan Bilişim Hukuku Uzmanı Prof. Dr. Yaman Akdeniz, ilgili sosyal medya platformlarının Türkiye'de temsilcilikleri olmasına rağmen kararın henüz uygulanmadığını yineledi. Servis sağlayıcılarının neden erişimi hemen engellemediğine açıklık getiren Akdeniz, “Wngelleme kararı var fakat bu sosyal medya platformları "https" (güvenli alan adı) protokolünü kullandığı için Türkiye'deki erişim sağlayıcıları bu adresleri engelleyemiyor. Karar ancak sosyal ağ sağlayıcıları tarafından uygulanabilir” şeklinde bilgi verdi.

Hatırlanacağı üzere Twitter, YouTube ve Instagram, 5651 sayılı Kanunun değişmesi nedeniyle kısa süre önce Türkiye’de yasal temsilcikler açmıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz