Salgın döneminden eskiye dönüş 1 Temmuz’da başlıyor!

Salgın döneminden eskiye dönüş 1 Temmuz’da başlıyor!
NotHaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın tedbirleri kapsamında getirilen pek çok kısıtlamanın kaldırıldığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında Salgına ilişkin yeni kararları açıkladı. Buna göre pek çok kısıtlama kaldırılırken bazılarında da esneme getirildi. Açıklanan kararlar 1 Temmuz itibariyle uygulanmaya başlanacak.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALDIRILDI

Toplantı sonrası konuşan Erdoğan, “Sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldırıyoruz” diyerek salgın boyunca kademeli olarak uygulanan yasağı kaldırdı. Ayrıca şehirler arası seyahat ile şehir içi toplu taşımalarda uygulanan sınırlamaların da tamamı sona erdi. Bunun yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarında normal mesai düzenine geçilecek.

MÜZİK SEKTÖRÜNE ESNEME GETİRİLDİ

Eğlence ve müzik sektörüne getirilen tedbirlerin esnetildiğine dikkat çeken Erdoğan, “Müzikle ilgili kısıtlamayı da daha ileri bir saat olan 24’de çekiyoruz” dedi. Bunun gerekçesini de şu sözlerle ifade etti: Kimse kusura bakmasın, gece kimsenin kimseye rahatsızlık verme hakkı yoktur.

AŞILAMADA HEDEF 18 YAŞ

Türkiye’nin son bir haftada nüfusuna oranla dünyada en çok aşı yapan ülke konumunda olduğu bilgisini veren Erdoğan, “Hedefimiz birkaç hafta içerisinde aşılamayı 18 yaş üzerindeki nüfusumuzun tamamını açmaktır” diye konuştu. Salgının tamamen ortadan kalkması içi aşılamanın önemine değinen Erdoğan, “Vatandaşlarımdan aşı konusundaki manipülasyonlara itibar etmemelerini, bu konuda bilim insanlarına kulak vermelerini istiyorum” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz