Saldırgan Ermenilere Ruslar'dan “sarhoş” savunnması!

Saldırgan Ermenilere  Ruslar'dan “sarhoş” savunnması!
NotHaber

Karabağ’da görev yapan Ermenistan sınır askerleri Azerbaycan tarafına ateş açtı. Rus yetkililer “Sarhoşlardı, dikkate almayın” diye savundu!


Ermenistan’ın provokatif eylemlerinin ardı arkası kesilmiyor... Ermeni askerleri, işgalden kurtarılan Karabağ’da Zengilan ilinin Seyitler köyünde konuşlu Azerbaycan sınır muhafızları ve Ermenistan tarafında görev yapan Rus sınır muhafızlarının mevzilerine ateş açtı.

İki taraf yeniden savaşın eşiğine gelirken, Rus sınır muhafızları “Sarhoş oldukları için ateş ettiler” diyerek Azerbaycanlı askerlerden olaya tepki göstermemelerini istedi. Rus yetkililerin ricası üzerine Azerbaycan tarafı saldırıya karşılık vermedi.

40 ARAÇLI SLOGAN ŞOVU

Ermeni askerleri olayın ardından Rus askerlerince bölgeden uzaklaştırıldı. Ayrıca Gubadlı ilinin Şurnuh köyü yönünde yaklaşık 40 araçla sınıra gelen Ermenistanlı bir grup, aynı gün Azerbaycan aleyhine slogan atmıştı. Tüm bu olayarın Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Zengezur eyaletine dün gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında gerçekleşmesi de dikkat çekiyor.

EN SERT KARŞILIK VERİLECEK

Azerbaycan Devlet Sınır Hizmetleri Komutanlığı, bu tür provokasyonların tekrar meydana gelmesi durumunda en sert şekilde karşılık verileceği uyarısında bulundu. Dolayısıyla bölgede en ufak bir kıvılcımın yeni bir sıcak çatışmayı doğuracağı gerginlik hiz azalmadan devam ediyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz