SADAT: Hüda Kaya yalan söylüyor!

SADAT: Hüda Kaya yalan söylüyor!
NotHaber

HDP İzmir saldırısını yapan Onur Gencer’in SADAT tarafından eğitildiğini iddia eden milletvekili Hüda Kaya’ya şirketten yanıt verildi.

HDP İzmir İl Binası saldırısı sonrası parti kurmayları ve milletvekilleri tarafından pek çok iddia ortaya atıldı. Bu iddialardan biri de saldırının faili Onur Gencer’in SADAT tarafından eğitildiği iddiasıydı. Bu iddiayı HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya dile getirdi. Bu iddiaya şirket bir açıklama yayınlayarak cevap verdi.

“HÜDA KAYA YALAN SÖYLÜYOR”

SADAT’ın açıklamasında Kaya’nın yalan söylediğine vurgu yapılarak şu ifadelere yer verildi. “HDP İstanbul milletvekili Hüda Kaya'nın böyle üzücü bir olay üzerinden provokasyona başvurarak katili şirketimizle ilişkilendirmeye kalkmasını da şiddette kınarız. Verdiğini iddia eden; delilini, belgesini ortaya koymuyorsa, tek bir açıklaması vardır. Yalan konuşarak, provokasyon yapıp siyasi rant devşirmekten ileri gitmiyordur.”

SADAT, SURİYE'DE EĞİTİM VERİLMEDİĞİNİ AÇIKLADI

Saldırıyı yapan Onur Gencer’e eğitim vermediğini açıklayan SADAT, “SADAT Savunma’ya 10 yılı bulan bir süredir Suriye’de eğitim verdiği iftirası atılmakta ancak 10 yıldır tek bir ispat, tek bir belge sunulmamaktadır” açıklamasında bulundu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz