Rusya, Orta Asya'ya silah sevkiyatını artırdı

Rusya, Orta Asya'ya silah sevkiyatını artırdı

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, Afganistan'da gerginliğin giderek tırmandığını ve bu sebeple Orta Asya ülkelerine yönelik silah sevkiyatını artırdıklarını belirtti.

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, Afganistan'da yaşanan rejim ile Taliban arasındaki çatışmaların şiddetlenmesiyle, Orta Asya ülkelerine yapılan silah sevkiyatını artırdıklarını açıkladı.

Özbekistan'lı mevkidaşı ile Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te bir araya gelen Gerasimov, Afganistan'da yaşananlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

BÖLGEDE DURUM KÖTÜYE GİDİYOR

Bölgedeki durumun olumsuz yönde ilerlediğini söyleyen Gerasimov, bölgede kötüleşen duruma yanıt vermek ve terör tehditlerini püskürtmek amacıyla hem Özbekistan'da hem de Tacikistan'da ortak tatbikatlar planlandığını belirtti. Gerasimov, tatbikatlar için askeri ve teknik yardım kapsamında ilave silah, teçhizat ve askeri malzeme sevkiyatlarının da yapıldığını da ekledi.

RUSYA, ÖZBEKİSTAN ORDUSUNUN GELİŞİMİNİ DESTEKLİYOR

Yaptığı açıklamada Rusya'nın Özbekistan ordusuna destek olduğunu öne süren Gerasimov, "Rusya ayrıca, Özbekistan ordusunun geliştirilmesine yönelik düzenli destek ve Rus askeri üniversitelerinde eğitim imkanı sağlamaktadır." diye konuştu.

8 AĞUSTOS'A KADAR SÜRECEK

Özbekistan'ın Afganistan sınırında bulunan Tirmiz bölgesinde geçen hafta başlayan ortak askeri tatbikat, 8 Ağustos'a kadar devam edecek. Tatbikata katılan Rus ve Özbek silahlı kuvvetleri, tatbikat boyunca silahlı çetelerin tespiti ve imhasına yönelik askeri komuta, manevra, saldırı ve savunma çalışmalarını tamamlayacak.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz