Rus turistler için tüm önlemler hazır

Rus turistler için tüm önlemler hazır
NotHaber

Rusya’dan turistlerin gelip gelmeyeceği konusunda çarpıcı açıklama geldi. Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, “Türkiye her önlemin alınacağı güvencesini verdi” dedi. Aşı sertifakalarının karşılıklı tanınması için çalışılıyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus turistlerin en çok tercih ettiği noktalardan biri olan Antalya’da bir araya geldi. Kanal İstanbul ile ilgili sorular için konuşan Çavuşoğlu, “Kanal İstanbul’un ilk köprü temelini attık. Boğaz’dan geçen trafik şu an ciddi risk. 25 bin maksimum güvenli geçiş kapasitesi varken şu an bu rakam 45 bini geçti ve 78 bini aşacak. Bu kanalın Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile hiçbir ilgisi yoktur. Zaten Kanal İstanbul bizim iç hukukumuza tabi olacak” dedi.

SPUTNİK AŞISINA ATIF

Rus Bakan ise merakla beklenen “Rus turistler, Türkiye’ye gelmeye devam edecek mi” sorusuna yanıt verdi. Lavrov, “Turizmde her önlemin alınacağı yönünde güvence verildi. Turizmin devamı ve gelişimi için birlikte çalışacağız. Moskova, Rus turistlerin sağlıklarının korunması için tüm önlemleri almaya hazır olduğu için Türkiye’ye minnettar. Sputnik V aşısının Türkiye'ye tedariki ve bu ülkedeki üretiminin başlatılmasına büyük önem veriyoruz” ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu da aşı sertifikalarının karşılıklı olarak tanınması konusunda Lavrov’a öneride bulunduğunu söyledi.

S-400 MEMNUNİYETİ

S-400 füzeleri için de konuşan Lavrov, “Rusya, S-400 Triumf hava savunma sistemlerinin birinci bataryasının kullanımı dahil olmak üzere Türkiye’nin askeri-teknik işbirliğinin geliştirilmesine yönelik tutumunu memnuniyetle karşılıyor” ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz