Rumlar’ın saldırısına Dışişleri’nden kınama

Rumlar’ın saldırısına Dışişleri’nden kınama
NotHaber

Güney Kıbrıs’ta bir camiye yönelik saldırıya Dışişleri Bakanlığı’ndan kınama açıklaması geldi. “Böyle provokatif eylemlerle güven tesis edilmez. Sorumluları tespit edip yargılayın” çağrısı yapıldı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Limasol kentine bağlı Episkopi köyünde camiye yapılan çirkin Saldırıya Dışişleri Bakanlığı’ndan kınama geldi. Açıklamada “Kıbrıs meselesine çözüm bulunması yönündeki çabaların yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleştirilen bu tür provokatif eylemlerin iki halk arasında güvenin tesis edilmesine yardımcı olmayacağı açıktır. KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ın olayın sorumlularının bir an önce tespit edilerek yargıya sevk edilmesi çağrısına katılıyor; bu tür kabul edilmez olayların tekrar etmemesini bekliyoruz” denildi.

1 YILDA 3’ÜNCÜ SALDIRIYDI

Rum milliyetçiler, Osmanlı Devleti’ne karşı Yunan İsyanı’nın başlangıcı olarak kabul edilen 25 Mart 1821’in 200’üncü yıldönümünde camiye “Türkler’e ölüm” gibi sloganlar yazmıştı. Bu, aynı camiye 1 yıl içinde 3’üncü saldırı olma özelliğini taşıyordu.

YAPAN YAPTIĞIYLA KALIYOR

Ersin Tatar da Güney Kıbrıs Lideri Nikos Anastasiadis’e hitaben “Bu tür saldırılara cezai işlem uygulayın” çağrısında bulunmuştu. Rumlar, camilere ve Türkler’e yönelik nefret suçlarını geleneksel olarak hasıraltı siyasetleriyle biliniyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz