Profesör İsmail Balık: İki doz aşı olmayanı konsere, tiyatroya, sinemaya maça almayalım!

Profesör İsmail Balık: İki doz aşı olmayanı konsere, tiyatroya, sinemaya maça almayalım!
NotHaber

Prof. Dr. İsmail Balık, gençlerin aşıya olan ilgisizliğini gidermek için “Konser, tiyatro, sinema, eğlence merkezleri, futbol, basketbol maçları gibi etkinliklere 2 doz aşı yaptırmayanları almayalım” önerisinde bulundu.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, bulaşıcılığı yüksek Delta ve Delta Plus varyantlarının yayılımının engellenmesi için gençlerin mutlaka aşı olmaya ikna edilmesi gerektiğini söyledi. Bir de uyarıda bulunan İsmail Balık “Ülkemizde de ağusto ayının ortalarından itibaren Delta varyantını yüzde 80 oranında görmeye başlayacağız gibi duruyor. Bu yeni bir dalgaya sebebiyet verebilir. Aşılama ve bireysel tedbirlerle önüne geçmek elimizde. Tüm vatandaşlarımızın en kısa sürede randevularını alıp çift doz aşılarını olması çok önemli” diye konuştu.

KONSER, SİNEMA, TİYATRO VE MAÇLARA KISITLAMA TALEBİ

Özellikle gençlerde aşı kararsızlığı, ilgisizliği ya da lakayıtlığının daha fazla olduğunu belirten Balık, “Bu durumu aşmak, gençleri aşıya teşvik etmek amacıyla yasaklamalardan ziyade gençlerin keyfekeder sosyalleştikleri alanları kısıtlamaya dönük uygulamalara gidilebilir. Mesela konserler, tiyatro, sinema, eğlence merkezleri, futbol, basketbol maçları gibi alanlara 2 doz aşısını olmayanlar alınmayabilir” diye konuştu.

DOĞU VE GÜNDEYDOĞU’DA SİYASİLER DEVREYE GİRMELİ

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre Doğu ve Güneydoğu'da aşılama oranları yüzde 30'ların altındayken batı bölgelerinde bu oranın yüzde 60'ın üzerine çıktığına vurgu yapan Balık, "Burada ciddi bir uçurum söz konusu. Benzer şekilde İç Anadolu'da da aşılama oranı düşük iller var. Her siyasi partiden milletvekilleri, kanaat önderleri insanlara aşılamanın önemini anlatması gerek” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz