Perşembe günü salgın yasaklarına veda edilecek

Perşembe günü salgın yasaklarına veda edilecek
NotHaber

Aşılama sayısındaki artışla birlikte salgın nedeniyle uygulana tedbirlerin kaldırılması 1 Temmuz Perşembe günü başlıyor.

Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan normalleşme kararlarını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından İçişleri Bakanlığı dün bir genelge yayımladı. Genelgeye göre 1 Temmuz'dan itibaren uygulanacak normalleşme sürecinin detayları belli oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla yayımlanan genelgede kafe, restoranların açılış-kapanış saatleri, nişan, düğün, sünnet, konser gibi organizasyonların nasıl yapılacağına dair tüm detaylar belli oldu.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI TAMAMEN KALDIRILDI

Genelgeye göre, hafta içi ve hafta sonu uygulanan Sokağa Çıkma Yasağı sona erdi. Bunun yanı sıra şehirlerarası seyahat kısıtlamaları da son buldu. Şehir içi toplu ulaşımda uygulanan yolcu/koltuk kapasitesi sınırlaması da kaldırıldı. Bunun yanı sıra yaşa bağlı olarak uygulanan seyahat kısıtlaması da artık uygulanmayacak.

Faaliyetlerine ara verilmiş tüm işyerleri 1 Temmuz’dan itibaren yeniden açılacak. Bu çerçevede sinema salonları gösterime başlayacak. Ancak salgınla direk ilgili olduğu için nargile kafelerin açılması bir süre daha ertelendi.

KAHVEHANELERDE KAĞIT OYUNLARINA İZİN VERİLDİ

Restoran, kafe gibi yeme içme alanlarında aynı masada aynı anda bulunabilecek kişi sayısına dair kısıtlamalar da kaldırıldı. Öte yandan kahvelerdeki kağıt ve taş oyunlarının oynatılmasına izin verilecek. Eğlence mekanlarında da müzik yayını saat 24.00’de kadar yapılabilecek.

PİKNİK VE DÜĞÜNLER SERTBEST

Kamp, piknik ve mesire yerlerine uygulanan kısıtlama da kaldırıldı. Buna göre vatandaşlar dilediği gibi kamp yapabilecek, piknik alanlarında eğlenebilecek. Düğün, nişan, sünnet gibi etkinliklerde yiyecek içecek servisi yapılabilecek. Kamu kurumlarındaki mesai saatleri de salgın öncesi saatlere geri çekilecek.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz