Pandemide deklanşörleriyle tarihe not düştüler

Pandemide deklanşörleriyle tarihe not düştüler
NotHaber

İstanbul’da “Pandemi Yaşama Engel Değil” sloganıyla düzenlenen fotoğraf yarışmasını fotoğrafçı Nevzat Turgay Işıkgöz kazandı.

"BU YARIŞMA TOPLUMSAL HAFIZAYA ÖNEMLİ BİR MİRAS BIRAKMIŞ OLDU"

Ödül töreninde konuşan İstanbul Kent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Necmettin ATSÜ, kamuoyunun dikkatini bu tarz sanat faaliyetleri ile çekmeninin önemine değinerek, yarışmaya katılan fotoğraf sanatçılarını tebrik etti. Prof. Atsü, “Değerli seçici kurul üyelerimiz uzun saatler süren titiz bir çalışmayla fotoğrafları değerlendirerek en iyilerini seçmeye çalıştı. Emeklerinden ötürü hepsine şükranlarımı sunuyorum. Bu yarışma ile toplumsal hafızaya önemli bir miras bırakmış olduk. Önümüzdeki yıllarda farklı temalarda yarışmalar gerçekleştirmeyi, ödül töreni ve sergi açılışını üniversitemizde yüz yüze yapmayı ümit ediyorum” dedi.

Yarışmanın yürütücülüğünü yapan İstanbul Kent Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilara Özer ise Pandemi sürecinde en fazla engellenmişlik duygusunun deneyimlendiğini belirterek şunları söyledi:

“Dışarı çıkmak, yürümek, arkadaşlarımızla buluşmak, okula gitmek, spor yapmak gibi alışkın olduğumuz yaşantılar karşısına pandemi engeli çıktı. Büyük kısıtlılıklar ve engellenmişlik duygusu içinde de olsak yaşam devam ediyor. Hem de içinde barındırdığı tüm güzellikleriyle öğrenerek, gelişerek, insanın insana ihtiyacını deneyimleyerek. Biz de bu amaçla fotoğraf sanatı yolu ile pandemi sürecinde her şeye rağmen yaşamın devamlılığına ve güzelliklerine dikkat çekmek amacıyla böyle bir yarışma gerçekleştirdik. Tüm katılımcılara teşekkür ederim.”

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz