Pandemi, Türkiye’yi uykusuz ve yalnız bıraktı!

Pandemi, Türkiye’yi uykusuz ve yalnız bıraktı!
NotHaber

Kovid-19 salgınının toplum üzerindeki etkilerini ortaya koyan bir araştırmaya göre halkın yüzde 51’i kendisini yalnız hissediyor.

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Sağlık Bakanlığı Toplum Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Veysel Bozkurt önderliğinde yapılan bir araştırmayla Pandeminin sonuçları ortaya konuldu.
Yaklaşık 9 bin kişinin katıldığı araştırmanın sonuçlara göre toplumun yüzde 51’inin kendisini uykusuz ve yalnız hissediyor. Sürekli yorgun ve bitkin hissedenlerin oranı yüzde 65 seviyesinde.

ÖLÜM KORKUSU ARTTI

Pandemi nedeniyle ölüm korkusu yaşayanların oranı yüzde 28’den yüzde 42’ye çıktı. İnsanların 3’te 2’si ise sevdiklerini kaybetmekten korkuyor. Araştırmaya katılanların yüzde 40’ı geçimini temin ve gelecekte temel ihtiyaçlarını karşılayamama kaygısı yaşıyor. ‘Aile bağlarım güçleniyor’ diyenlerin oranı 12 puan gerileyerek yüzde 43 oldu.

DEPRESYONDA EN YÜKSEK ORAN GENÇLERDE

Depresyon belirtilerinde en yüksek oran 25 yaş ve altı gençlerde gözleniyor. Düzenli işe gelenlerde kaygı eşiğini aşılmış durumda. Mütedeyyin kişilerde depresyon belirtileri en az seviyede görünüyor. Ekonomik etkilerin insan ruhuna etkisi araştırmada da gözlenmiş. Katılımcıların yüzde 40’ı temel ihtiyaçlarını karşılayamama kaygısı yaşıyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz