Pakdemirli: THK uçakları uçacak kapasitede değil

Pakdemirli: THK uçakları uçacak kapasitede değil

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, orman yangınlarında THK uçaklarının politik sebepler kullanılmadığı iddialarına yanıt vererek "THK ile problemimiz yok. Uçakları uçabilecek; uçsa da performans verecek kapasitede değil" dedi.

6 ilde 20 noktada orman yangınları sürüyor. Antalya'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bölgedeki incelemelerini sürdürüyor.

Yangınlarla ilgili son durumu paylaşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "3 uçak, 9 İHA, insansız helikopter, 1 su tankı, 38 helikopter, 680 arazöz, 55 iş makinesi ve 4 bin personelle yangınla mücadele ediyoruz." dedi.

"ANTİKACI DÜKKANI GİBİ..."

Yangınlarla son teknoloji imkanlarıyla mücadele edildiğini vurgulayan Pakdemirli, Türk Hava Kurumu'nun yangın söndürme uçaklarının yangında kullanılmamasına ilişkin eleştirilere de yanıt verdi. Uçakların politik sebeplerle kullanılmadığı iddialarına tepki gösteren Pakdemirli, "THK'nın elindeki uçakla ilgili problem var. Bu uçaklar uçabilecek kapasitede değil, uçsa da performans verecek kapasitede değil. Biz burada insansız hava uçakları, insansız hava helikopterleri, son teknoloji jet amfibik uçaklar diyoruz. Hala antikacı dükkanı gibi '1960'lardan kalma uçakları kullanalım' tarzında açıklamalar yapılıyor" dedi

"ÖNEMLİ OLAN NE KADAR SU ATTIĞIMIZ"

THK'nın elindeki uçaklar saatte en fazla 12 ton su atıyor. Ama Beriev 200'ler 84 ton yani 7 misli su atıyor. Mi-8 helikopterler 36 ton, bunun tam 3 misli su atıyor. Önemli olan havada neyi uçurduğumuz değil. Yere ne kadar su attığımız önemli.' değerlendirmesinde bulundu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz