Öztrak: Seçim barajı TBMM’de tescil edilir

Öztrak: Seçim barajı TBMM’de tescil edilir
NotHaber

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhur İttifakı’nın seçim barajının yüzde 7 olmasında mutabık kalmasını “Seçim barajının tescil makamı ne zamandan beri Erdoğan ve Bahçeli oldu?” diyerek eleştirdi.

Cumhur İttifakı’nın Seçim barajının yüzde 7 olmasında anlaşmasının ardından muhalefet cephesinden eleştiriler de gelmeye başladı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Cumhur İttifakı her müflis siyasetçinin yaptığını yapıyor. Koltuklarını koruyabilmek için seçim kanunuyla oynamaya kalkıyorlar. Önce Erdoğan barajı açıklıyor. Sadık takipçisi ufak ortağı da ardından geliyor. Bahçeli, seçim barajı yüzde 7 olarak tescillendi diye açıklama yapıyor. Seçim barajının tescil makamı ne zamandan beri Bahçeli ve Erdoğan oldu” diye sordu.

FAİK ÖZTRAK: SEÇİM BARAJI ÖNERİMİZ SIFIR BARAJ

“Tescil yapacak makamın TBMM olduğunu ne çabuk unuttular?” diye sormaya devam eden Öztrak “Sizler ne zamandan beri millet iradesinin tecelligâhı TBMM’nin yerine geçtiğiniz? Ne zamandan beri milletin seçtiği vekillerin iradesini çantada keklik olarak görmeye başladınız. Ucube şahsım vesayet rejimi bunların gözünü döndürmüş ama milletimiz yaptıklarını görüyor. Barajı kaça indirirlerse indirsinler. Vatandaş sandıkta bu kibir ortaklığına cevabı vermeye hazırlanıyor. Sandık geldiğinde alayını siyasetin hurdalığına gönderecek. İşin doğrusu da sıfır barajdır ama bu kibir abidelerini sıfır baraj da kurtaramaz. İnanmayan ilk Pazar sandığı milletin önüne getirir” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz