Otoyollarda hız limitleri değişiyor

Otoyollarda hız limitleri değişiyor
NotHaber

İçişleri Bakanı Soylu, yol kalitesinin artması nedeniyle otoyollardaki hız limitinin değişebileceğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eşgüdüm Kurulu İzleme ve Yürütme Kurulu ile Trafik Güvenliği İhtisas Grupları Toplantısı'na katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Soylu, yol ve araç kalitesinin artması nedeniyle hız limitlerinin esnetilebileceğine dair bir düşüncesi olduğunu söyledi. Türkiye’de uygulanan hız limitlerine değinen Soylu, “Otomobiller için hız limitimiz 120 kilometre. Bu limite eklenen bir de yüzde 10'luk tolerans var, yani 132 kilometre” diye konuştu.

SÜLEYMAN SOYLU: OTOMOBİLLER İÇİN 20 KİLOMETRE ARTIRABİLİRİZ

Karayolları Genel Müdürlüğü ile Trafik Şube Müdürlüğü’nün bir çalışma içerisinde olduklarını açıklayan Soylu, “Otomobiller için 20 kilometreye kadar artırma yetkimiz var. Bir miktar artırma konusunda, yeni kara yollarından başlamak suretiyle bir adım atılması üzerine bir çalışma gerçekleştirilmektedir” şeklinde konuştu.

Öte yandan Ortalama hız tespit sisteminin kurulu olduğu otoyollardaki kaza verilerini paylaşan Soylu, 2020'de toplam kazada yüzde 25, can kayıplarında yüzde 33 azalma sağladığını sözlerin ekledi.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz