Otokar’dan İETT’ye 100 yerli metrobüs

Otokar’dan İETT’ye 100 yerli metrobüs

Yerli otobüs üreticisi Otokar, İETT Genel Müdürlüğü tarafından açılan 100 adetlik metrobüs ihalesi için sözleşme aşamasına geldi.

Türkiye’nin yerli otobüs üreticisi şirketlerinden Otokar, iETT Genel Müdürlüğü tarafından açılan 100 adetlik metrobüs ihalesinde sona geldi. Şirketten yapılan açıklamaya göre son yıllarda Türkiye’de ve Avrupa’da birçok ülkede tercih edilen Otokar, İstanbullular için üst düzey konfor sunacak milli tasarım ve yerli üretim metrobüs üretecek.

YENİ METROBÜSÜN ADI KENT XL

Toplam değeri 606 milyon lira olan ihale için imzaların 10 gün içerisinde atılacağı belirtilirken İstanbulluları taşıyacak yeni metrobüsün adı KENT XL olarak duyuruldu. Otokar ayrıca 21 metrelik uzunluğa ve 200 yolcu kapasitesine sahip KENT XL için İETT’ye 3 yıl boyunca satış sonrası hizmeti de sunacak. Araçların teslimatının ise partiler halinde 2022 yılına kadar tamamlanması planlanıyor.

“İSTANBUL’U ÇOK İYİ TANIYORUZ”

Otokar internet sitesinden yayımlanan açıklamada görüşlerine yer verilen Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, “2012 yılından bu yana 1000’den fazla şehir içi otobüsümüz İETT bünyesinde başarıyla hizmet veriyor, İstanbulluları taşıyor. Türkiye’nin otobüs üreticisi olarak mega kent İstanbul'un şartlarını, yollarını, toplu taşımadaki zorlukları çok iyi biliyor, yedi tepe İstanbul'u çok iyi tanıyoruz. İstanbul'un toplu ulaşımında alınacak sorumluluğun farkındayız. Bu deneyimimizi ürün geliştirme çalışmalarımıza da yansıttık. Bu doğrultuda Türkiye'de ve dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca yolcuya güvenli hizmet veren KENT'in 21 metrelik metrobüs versiyonunu geliştirdik” ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz