Orman yangınlarında son durum… İşte yangını devam ettiği yerler

Orman yangınlarında son durum… İşte yangını devam ettiği yerler
NotHaber

Türkiye orman yangınlarıyla savaşını sürdürüyor... An itibarıyla 3 ilde 8 orman yangınına müdahaleler sürüyor. İşte il il son durum...

Türkiye, sıcak hava dalgasının etkili olmasıyla birlikte 7 gündür aralıksız olarak orman yangınlarıyla mücadele ediyor.

Gelen son verilere göre ekiplerin hummalı çalışmalarıyla şu ana dek çıkan yangınların 142'si kontrol altına alındı. Buna karşın hali hazırda 3 ilde devam eden 8 yangına müdahale devam ediyor.

Antalya'da Manavgat, Gündoğmuş; Muğla'da Marmaris, Bodrum, Milas, Köyceğiz, Kavaklıdere; Isparta'da ise Sütçüler bölgesindeki yangınlarda çalışmalar sürdürülüyor.

DENİZLİ'DEN SEVİNDİREN HABER

Öte yandan Denizli'nin Buldan ilçesinde çıkan Orman yangını büyük oranda kontrol altına alındı. Türlübey Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.Ekiplerin çalışmalarına mahalle sakinleri de destek veriyor. Bölgede bir yangın söndürme uçağı da havadan alevlere müdahale etti.Yangın haberini alan çok sayıda kişi, ekiplere su ve ayran yardımında bulunuyor.Jandarma ve polis ekipleri, bölgede güvenlik önlemlerini sürdürürken yetkili olmayanların bölgeye girişine izin vermiyor.

Ayrıntılar Not Haber.com da

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz