Orman yangınında zarar görenlerin borçları erteleniyor!

Orman yangınında zarar görenlerin borçları erteleniyor!
NotHaber

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yangın bölgesinde maddi zarar gören vatandaşlara BAĞKUR, SGK, Ziraat, Tarım Kredi ve TARSİM borçları ile kredi borçlarının erteleneceğini söyledi.

Orman Yangınlarında zarar gören vatandaşlara bir sevindirici haber Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den geldi. Bakan Pakdemirli, yangında zarar uğrayan vatandaşların BAĞKUR, SGK, Ziraat, Tarım Kredi ve TARSİM borçları ile kredi borçlarının erteleneceğini söyledi.

BEKİR PAKDEMİRLİ: ORMAN YANGININDA ZARAR GÖREN ÇİFTÇİLERE DESTEK VERECEĞİZ

Yangında zarar gören çiftçilerin kayıpları hakkında da bilgi veren Pakdemirli, “Yangında 650 dekar genişliğinde 22 muz serası, 120 dekar genişliğinde 15 sebze serası, 15 bin dekar zeytin ve defne bahçesi zarar görürken, 320 büyükbaş ve 3 bin küçükbaş hayvan telef oldu. Bunun yanı sıra 360 arı kovanı da yangında zarar gördü. Bu kayıplarla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı’nın önemli bir desteği olacak. Bunun haricinde 15 tır yarına kadar hayvan yemi dağıtılacak. Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: ZARAR GÖREN VATANDAŞLARA KISMİ ÖDEME YARIN YAPILACAK

Memlekti Antalya’da orman yangınlarını yerinde takip eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, hasar tespiti yapılan vatandaşların kısmi ödemelerinin yarından itibaren yapılacağını açıkladı. Devletin çeşitli kurumlarından yangın bölgesindeki acil ihtiyaçları karşılamak amacıyla yardımların gelmeye başladığını ifade eden Çavuşoğlu, “Tarım Orman Bakanlığı 8,5 milyon TL, Aile Bakanlığı da 5 milyon TL para ayırdı. Kurumlardan gelen Toplam yardım 23,5 milyon TL’ye ulaştı” dedi.

MURAT KURUM: EVLERİ YANAN VATANDAŞLARA 1 AY İÇİNDE YENİ EV İNŞA EDİLECEK

Bölgede bulunan dört bakandan biri olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise Antalya’da yerleşim bölgelerine ulaşan orman yangını nedeniyle toplam 2 bin 300 yapının hasar aldığını tahmin ettiklerini belirterek “Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Konut kaybı olan vatandaşlarımızın yeni konutlarının inşasını bir ay içinde yapacağız. Bu bir aylık süreçte de vatandaşlarımızın barınma ve yemek ihtiyaçlarını karşılayacağız. Taşınma yardımlarını, eşya yardımlarını veriyor olacağız” diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz