Orman Genel Müdür Yardımcısı: Ağaçlandırma kampanyalarına itibar etmeyin!

Orman Genel Müdür Yardımcısı: Ağaçlandırma kampanyalarına itibar etmeyin!
NotHaber

Orman yangınları sonrası ortaya çıkan ağaçlandırma kampanyalarına dikkat çeken Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, “Vatandaşlardan rica ediyorum kampanyalara itibar etmeyin. Ağaçlandırma yapmak için Orman Genel Müdürlüğü’nün yeterli ödeneği ve kaynağı var” dedi.

 

Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya 28 Temmuz tarihinden bu yana devam eden orman yangınları hakkında bilgi verdi. Türkiye genelinde 38 ilde 158 orman yangının çıktığını belirten Özkaya “Bu orman yangınlarından 146 tanesi kontrol altına alındı ancak 3 ilde 8 adet orman yangını devam ediyor” bilgisini verdi.

ORMAN YANGINLARI HANGİ İLDE NEREDE DEVAM EDİYOR?

Devam eden yangınlar hakkında konuşan Özkaya, “Antalya’da Manavgat ve Gündoğmuş bölgelerinde devam eden iki yangınımız var. Muğla’da Marmaris, Köyceğiz, Kavaklıdere, Milas ve Yılanlı’da 5 adet yangın var. Bir de Isparta Sütçüler’de bir yangın var. Isparta yangını milli park alanında dün başladı. Burası bir kanyon ve sarp bir araziye sahip, müdahale etmek oldukça güç oldu ancak müdahale yapıldı. Bugün Sütçüler’den güzel haber vermeyi umuyoruz. Bunlar devam eden yangınlar, kontrol altına alınan yangınlarda da soğutma ve söndürme çalışmaları sürüyor” dedi.

“ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN YARDIM ÇAĞRISI YOK”

Orman yangınları hakkında oldukça fazla seviyede bilgi kirliliği olduğunu hatırlatan Özkaya “Vatandaşlarımız lütfen bakanlık, valilik, orman teşkilatı gibi resmi makamlardan yapılan açıklamalara itibar etsinler. Bunun dışında bazı kişi ve kuruluşla ağaçlandırma ile yardım amaçlı kampanya yapıyor. Orman Genel Müdürlüğü olarak böyle bir yardım çağrımız yok” şeklinde konuştu.

“AĞAÇLANDIRMA İÇİN YETERLİ ÖDENEĞİMİZ VAR”

Yardım yapmak isteyen vatandaşları AFAD’a yönlendiren Özkaya, “Çünkü AFAD neyin ihtiyaç olduğunu en iyi bilen kuruluş. Bu yol izlenmediğinde, kendi başına yardım yapmak isteyenler burada kargaşaya neden oluyor. Vatandaşlar yardım ve ağaçlandırma amaçlı gayrimeşru çağrı yapanlara da itibar etmesinler. Hem yangını yönetmek hem de sonrasında ağaçlandırma yapmak için Orman Genel Müdürlüğü’nün yeterli ödeneği ve kaynağı var” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz