Orman Bakanı Pakdemirli: 163 orman yangınından 152’si söndürüldü

Orman Bakanı Pakdemirli: 163 orman yangınından 152’si söndürüldü
NotHaber

Orman yangınlarıyla ilgili dün akşam Muğla’nın Marmaris ilçesinde basın açıklaması yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli son durumu paylaştı.

 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Orman Yangınlarıyla ilgili Son Durumu paylaştı. Pakdemirli, 28 Temmuz’dan bu güne 163 orman yangının çıktığını belirterek “Bu yangınlardan 152’si söndürüldü” dedi. Devam eden yangınlar hakkında ayrıntılı bilgi veren Bakan Pakdemirli, “Antalya'da 19 yangın çıktı. Bu yangınlardan 17'si söndürüldü. Şu anda Manavgat ve Gündoğmuş’taki 2 yangın devam ediyor şeklinde konuştu.

MUĞLA’DA 5 ORMAN YANGIN DEVAM EDİYOR

Muğla'da 5 orman yangının devam ettiğini belirten Pakdemirli, “Marmaris'te belli bir noktada parlama var. Onu da bu akşam ve yarın gündüz saatlerinde halledilebilirse Marmaris yangını sona doğru gelebilecek gibi gözüküyor. Köyceğiz, Kavaklıdere ve Yılanlı’da yangınlar hala devam ediyor. Milas'taki yangın ciddiyetini koruyor ve çok yakın takip ediyoruz. Manisa Salihli'de, Denizli’nin güneyinde, Isparta Sütçüler'de yangınlar devam ediyor” açıklamasını yaptı.

ORMAN YANGINLARINDA 16 UÇAK VE 51 HELİKOPTER GÖREV ALIYOR

Orman yangınlarını söndürmede kullanılan araç, gereç ve personel sayısını bir kez daha paylaşan Pakdemirli, “16 uçak, 9 insansız hava aracı, 6'sı yönetim olmak üzere 51 helikopter, 1 insansız hava helikopteri, 805 arazöz ve tanker, 150 iş makinesi, yaklaşık 5 bin 200 personel mücadele ediyor. Şunu da belirtmek isterim ki hava sıcaklığında bugün Marmaris'te 45,5 dereceyle tüm zamanların sıcaklık rekoru kırıldı. Önceki rekor 7 Temmuz 1988'de 45,2 olarak ölçülmüştü” bilgisini paylaştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz