Orman bakanı belediyelere orman yangınındaki sorumluluklarını hatırlattı!

Orman bakanı belediyelere orman yangınındaki sorumluluklarını hatırlattı!
NotHaber

Orman yangınlarında yerleşim yerlerini boşaltma görevinin belediyelere ait olduğunu hatırlatan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli “Orman teşkilatı yerleşim yerini korurken ormanların yanmasına müsaade etmek zorunda kaldı” diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, beş gündür meydana gelen orman Yangınlarıyla ilgili Muğla’da bir açıklama yaptı. 28 Temmuz ile 1 Ağustos tarihleri arasında 125 yangının çıktığını, bu yangınlardan 117’sinin ya söndürüldüğünü ya da kontrol altına belirten Bakan Pakdemirli, “Şu anda devam eden 8 yangımız var. Antalya'da Manavgat ve Gündoğmuş, Muğla’da Marmaris, Köyceğiz, Milas, Kavaklıdere ve Menteşe, Tunceli’de Hozatlı'da yangınlar devam ediyor. Bugün itibarıyla Mersin Silifke, Antalya Gazipaşa ve Kemer, Muğla Bodrum ve Seydikemer yangınlarını kontrol altına aldık" dedi.

BAKAN PAKDEMİRLİ: YERLEŞİM ALANLARINI KORUMAKTAN ORMANIN YANMASINA MÜSADE ETTİK

Pakdemirli, yangının genişleme nedenine de değinerek “Belediyelerimize siyasetten ari bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bundan sonrasında yerleşim yerlerinin korunması konusunda, belediyelere hem sorumluluklarının hatırlatılması hem de bunu daha iyiye nasıl taşımamız gerektiğini çalışıyor olmamız lazım. Benim son 5 günlük bilançoda gördüğüm, orman teşkilatı yerleşim yerlerini korumaktan, birinci derecede aslında sorumluluk belediyelerdedir, ormanların yanmasına müsaade etmek zorunda kaldı. Ormanların yanması da sahayı daha da genişletti. Sahanın genişlemesi de yeni yeni yerleşim yerlerine maalesef zarar getirdi. Bu anlamda siyasetten ari bir çağrıdır. Onu da ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.

“16 YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI GÖREV YAPIYOR”

Orman yangınlarına müdahalede kullanılan araç ve personel sayısını da paylaşan Pakdemirli, “16 uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri, 1 insansız helikopter, 708 arazöz, 120 iş makinesi, 4 bin 800 personelle yangınları kontrol altına almaya çalışıyoruz” diye konuştu.  Muğla’da vatandaşların ‘havada yangın söndürme uçağı ve helikopteri görmüyoruz’ eleştirilerini de yanıtlayan Pakdemirli, “Muğla'da 4 uçak, 1 İHA, 17 helikopter, 185 arazöz, 93 itfaiye, iş makinesi, 414 araç, 55 ambulans ve 1457 personelle çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımız, şu anda mücadele ettiğimiz satıh çok büyük olduğu için semalarda istedikleri sıklıkta bu araçları göremeyebilir” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz