Organize sanayide korkutan yangın!

Organize sanayide korkutan yangın!
NotHaber

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde akşam saatlerinde çıkan ve 9 saat süren yangın sabah saatlerinde kontrol altına alındı.

İstanbul Başakşehir'de bulunan İkitelli Çevre Sanayi Sitesi'nde akşam saatlerinde Yangın çıktı. Kolonya ve dezenfektan üretimi yapan bir iş yerinde çıkan yangın 9 saat sürdü. İstanbul İtfaiyesi 61 araç ve 140 personelle müdahale ederek sabah saatlerinde yangını kontrol altına aldı. Yangında bir işyeri sahibi yaralandı 2 itfaiye görevlisi de dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Çevrede bulunan 50 işyerinde de maddi hasar meydana geldi.

EKREM İMAMOĞLU: YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Yangın bölgesinde söndürme çalışmalarını yerinde inceleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, itfaiye teşkilatının özverili çalışması neticesinde yangının kontrol altına alındığına dikkat çekerek “Üzücü bir durum. Çevredeki pek çok işyeri zarar gördü. Bir işyeri sahibinin yaralandığı bilgisini aldım. Şu anda hastanede tedavi altında” diye konuştu.

SIK SIK PATLAMALAR YAŞANDI

Çevredeki görgü tanıklarının ifadeleri de yangının şiddetini gözler önüne serdi. Nurullah Tatar art arda büyük patlamalar yaşandığını belirterek “Her bir patlamada sanki büyük bir benzin tankeri patlamış gibi oluyor. Gökyüzüne duman ve ateş yükselmeye başladı" dedi.

İsa Yılmaz ise yangının başlangıcına şahitlik ettiğini söyleyerek “Geldiğimde yangın yeni başlamıştı. Bloğun başından sonuna kadar yanıyordu. İçeride bir sürü firma var. Tahta işi yapanlar, solvent işi yapanlar, tiner ve daha farklı işi yapanlar var. Ne varsa alıp götürüyor" diye konuştu.

Mahmut Bağ da yangına ilk müdahale edenlerden olduğunu hatırlatarak “Yangın sokakta başladı. Bir arkadaş yanmış yerde yatıyordu. İtfaiye müdahale ederken patlamalar başladı. En az 30 işyerini alevler sardı. Orada yağ işi yapılıyordu. Yağ, tiner, mazot hepsi vardı yani. Üç yanı da boyacı, tiner hepsi vardı" şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz