Okullarda pozitif vakalara karşı alınan önlemler...

Okullarda pozitif vakalara karşı alınan önlemler...
NotHaber

2021 – 2022 yeni eğitim öğretim yılı bugün itibarıyla başladı. Peki ueni dönemle beraber okullarda görülebilecek vakalara ilişkin ne gibi önlemler alındı?

Milli Eğitim Bakanlığı'nca, "Okullarda COVID-19 Pozitif vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar" rehberi 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilmişti.

MEB, sosyal medya hesabında hazırlanan rehbere ilişkin tüm ayrıntıları paylaştı.

ÖĞRENCİDE VAKA GÖRÜLÜRSE

Sınıftaki bir öğrencide virüs tespit edilirse eğitim devam edecek. Öğrenciler ve öğretmen 14 gün boyunca en az 2 ders saati arayla günde 2 kez ateş ölçümüyle takip edilecek. Vaka görülen sınıf diğerlerinden farklı bir zamanda teneffüse çıkacak.

Takip altındaki kişiler belirti gösterirse sağlık kuruluşuna yönlendirilecek. Sağlık kuruluşunun değerlendirmesine göre herhangi bir semptom göstermeyen öğrenci ve öğretmen okula devam edebilecek. Aksi bir durumda vaka olarak kabul edilecek. Aynı anda 2 veya daha fazla öğrencinin testlerinin pozitif çıkması halinde o sınıftakiler 14 gün karantinaya alınacak.

ÖĞRETMENDE VAKA GÖRÜLÜRSE

Öğretmenin pozitif çıktığı durumunda tüm öğretmenler ve o sınıftaki öğrenciler temaslı kabul edilecek ve maske takmak koşuluyla okula devam edebilecek. Öğrenci ve öğretmenler 14 gün boyunca okulun takibinde olacak. Semptom görülmesi halinde ise sağlık kuruluşlarına yönlendirilecekler.

SERVİSLERDE VAKA GÖRÜLÜRSE

Öğrencilerin kullandığı servislerde, öğrencilerden birinin pozitif çıkması durumunda ya da maske takmadıkları veya düzensiz taktıkları durumlarda öğrenciler yakın temaslı kabul edilecek. Bu durumda servisteki öğrenciler 14 gün süreyle temaslı kabul edilecek. Servis şoförü ve rehber personel kurallara uygun şekilde maske kullandığı durumda temaslı kabul edilip maske ile çalışmaya devam edebilecek.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz