Oksijen takviyesi yapan cihazlar Marmara’ya bırakıldı

Oksijen takviyesi yapan cihazlar Marmara’ya bırakıldı
NotHaber

Müsilajla mücadele kapsamında oksijen seviyesini artırmak için Marmara Denizi’ne cihazlar bırakıldı.

Marmara Eylem Planı çerçevesinde Müsilajla mücadele yeni yöntemlerle devam ediyor. Bu çerçevede oksijen seviyesini yükseltmek için denize cihaz bırakıldı. Pilot uygulama Pendik ve İzmit Körfezi’ne yerleştirilecek 5 cihazla yapılacak. Uygulama başarılı olursa Marmara Denizi geneline yaygınlaştırılacak.

“KISA VADEDE OKSİJEN SEVİYESİ ARTACAK”

Cihazların denize indirme törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sekapark bölgesinden İzmit Körfezi'nin oksijen seviyesini artırmak amacıyla hazırlanan cihazı denize bıraktı. Burada bir konuşma yapan Kurum, “Kısa vadede oksijen seviyesini artırarak, hem deniz yüzeyindeki yosunları, algleri, yine kötü koku ve görüntü üreten mikroorganizmaları da engellemiş olacağız” dedi. 

“EKOLOJİK DENGENİN YERİNE GELMESİ ADINA ÖNEMLİ”

Ekolojik dengenin oluşmasında oksijen takviyesinin önemine değinen Kurum, “Oksijen seviyesini artırmamız, buradaki balık türlerinin yaşaması, oradaki canlıların yeniden yaşamlarını sürdürmesi, yine oradaki ekolojik yaşamın kendi düzeni çerçevesinde ilerlemesi adına önemli" şeklinde konuştu. Cihazların çalışma prensibini de anlatan Kurum, “Bu cihazlar aslında denizin yüzeyindeki gerginliği azaltarak atmosferdeki oksijenin daha fazla deniz dibine gitmesine imkan sağlıyor" dedi.

Öte yandan Bakan Kurum, yapılan denetimlerle Yalova'da 3, Balıkesir'de 3, Tekirdağ'da 9, Kocaeli'de 1 işletme olmak üzere 16 işletme faaliyetten men edildiğini sözlerine ekledi.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz