Numan Kurtulmuş: Türkiye, Tunus’taki darbenin karşısındadır!

Numan Kurtulmuş: Türkiye, Tunus’taki darbenin karşısındadır!
NotHaber

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said tarafından yapılan darbeyi “Türkiye olarak bu anti-demokratik darbenin karşısında olduğumuzu buradan bütün dünyaya bir kere daha ifade ediyoruz” diyerek eleştirdi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Tunus'taki darbeyi değerlendirdi. Kurtulmuş, gelen haberlere göre çatışmaların devam ettiğini belirterek “Prensip olarak dünyanın her yerinde yapılan darbelere karşıyız. Çünkü darbeler halkın özgür iradesini yok etmektir. Birkaç kişinin arkasına aldığı silahlı güçleri kullanarak halka karşı namluyu doğrultmasıdır. Bu kabul edilemez” dedi.

NUMAN KURTULMUŞ: TÜRKİYE HER ZAMAN DARBELERE KARŞIDIR

Kuzey Afrika’da demokrasinin yeni yeni yeşerdiğine dikkat çeken Kurtulmuş, “Bu ortamda hiç kimse halkın demokratik taleplerini yok sayma ve bunları yok etmeye çalışmak gibi bir eylemin içinde olmaması gerekir. Türkiye’nin duruşu bellidir. Türkiye her zaman darbelere karşıdır. Kimden gelirse gelsin, halk tarafından seçilmiş hangi meşru hükümete yapılırsa yapılsın, hangi meşru parlamentoyu ortadan kaldırırsa kaldırsın darbelerin hepsinin insanlık suçu olduğun bilen bir milletiz” şeklinde konuştu.

“DARBENİN KARŞISINDAYIZ”

Darbelerin demokrasiyi gerilettiğini belirten Kurtulmuş, “Darbe, demokrasinin beline kazmayı vuran, ülkeleri onlarca yıl geriye götüren gerici hareketler olduğun biliyoruz. Dolayısıyla prensip olarak Tunus’ta şu andaki darbenin Tunus halkına büyük bir zarar vereceğini görüyoruz ve sonuna kadar Türkiye olarak bu anti-demokratik darbenin karşısında olduğumuzu buradan bütün dünyaya bir kere daha ifade ediyoruz” dedi.

TUNUS’TA NE OLDU?

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Başbakan Hişam el-Meşişi'yi görevden alarak meclis yetkilerini dondurdu. Milletvekillerinin dokunulmazlıklarını da kaldıran Said, yolsuzluk dosyalarını ortaya çıkarma gerekçesiyle başsavcılık görevini de üstlendiğini duyurdu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz