NotHaber Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk: Taksi loncası çökertilmelidir

NotHaber Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk: Taksi loncası çökertilmelidir
NotHaber

NotHaber Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk, İstanbul'un Taksi sorununu Not Defteri programında tüm yönleriyle ele alarak bir de öneri getirdi: Taskici loncası çökertilmeli!

Eminönü, Sultanahmet, Beyoğlu, Şişli gibi ilçelerde turist avına çıkan, kentin genelinde ise kısa mesafede müşteri almak istemeyen Taksiciler, İstanbullunun çilesi oldu. Vatandaş ilgili kurumlara her gün Taksicilerle ilgili yüzlerce şikayet yağdırıyor.

UKOME'DE 8'İNCİ KEZ REDDEDİLDİ

Diğer yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bin adet yeni taksinin hizmete alınması teklifi oy çokluğuyla UKOME toplantısında reddedilmesi tartışmaları da sürüyor.

NotHaber Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk, İstanbul'un Taksi sorununu Not Defteri programında tüm yönlerniyle ele alarak bir de öneri getirdi: Taskici loncası çökertilmeli

Yayının tamamını buradan izleyebilirsiniz:

İşte Şentürk'ün, İstanbul'un taksi sorununa ilişkin görüşleri:

"YÖNETİM BECERİSİ YOK"

"İstanbul'da taksi sorunu!.. Bence İstanbul'da en büyük sorunlardan biri. Çözülemiyor, olmuyor. İstanbul'da UKOME'de 8. defa taksi plakasını artıralım teklifi reddedildi.

Belli ki Ekrem İmamoğlu'nun ve CHP'nin İstanbul'daki taksi sorunun çözecek kapasitesi, öyle bir yönetim becerisi yok.

54 senedir İstanbul'daki taksi sayısı 17 bin 395. 17 bin 395 taksi neye yeter, kime yeter. Kaç milyon nüfus artmış, iki katından fazla, o günden bugüne, taksi sayıları aynı duruyor. Gelen turist sayısı 10 kattan fazla artmış, İstanbul'da yeni ilçeler inşa edilmiş, harita değişmiş taksi plakaları aynı duruyor..."

"3-4 MAFYA ŞİRKET VAR"

Konu ne? Konu lonca! Gideceksiniz Auto Center'a 3 tane mafya şirket var. Bütün plakalarının senetlerini kasalarında tutan adamlar. Bunlar taksi plakalarının fiyatlarının düşmesini istemiyorlar. Ve kendi büyük rantlarını korumanın peşindeler. Ezilen kim vatandaş, taksi şoförü. Taksi esnafına da yazık. Gazcılarla, benzincilerle, taksi plakalarını elinde tutan Auto Center'daki 3-4 şirketin kölesi taksici esnafı. Parayı topluyor arabanın yevmiyesi, parayı topluyor arabanın gazı, parayı topluyor arabanın hava parası, parayı topluyor kendi sigortası... Elde avuçta ne kalırsa eve götürecek. Ama Kölelik bu! Yazık günah taksici esnafına..."

UBER ÖRNEĞİ

"Benim kaliteli taksi hizmetine ihtiyaücım var. Uber'deki gibi bir sisteme ihtiyacım var. Kısa mesafede bana artistlik yapmayan taksiye ihtiyacım var. Turist bekliyor diye beni almamazlık etmeyen taksiciye ihtiyacım var. Açık renk kıyafetle arka koltuğuna oturduğumda elbiselerimi kirletmeyecek bir taksiye ihtiyacım var. Paramın üstünü doğru düzgün vercek bir taksiciye ihtiyacım var  Ben nereden git diyorsam oradan gidecek bir taksiciye ihtiyacım var...

"Ama efendim şimdi aramızda birkaç tane kötü var diye hepimizi de kötülemeyin. Ya hu o iyileri bir göreyim nerede o iyiler. Ya hu yok yok! Niy yok biliyor musunuz. Taksici esnafına taksicilik yaptırmaz ki bu sistem. Doğru düzgün çalışacak adam girer mi bu işe. Çakal dolmuş turist topluyorlar. Ancak onlar toplayabilir çünkü o parayı.

"OSMANLI'DAN BERİ İLERLEMENİN ENGELİ..."

Bunların derdi nasıl çözülecekti işte Uber'le. Kim çözdürmedi Auto Center. Mafyalar… Kanunda bir kişinin birden fazla plaka sahibi olması yasak. Var mı sizce? Nasıl var? Senet işleriyle var işte. Lonca işi Osmanlı’dan beri bütün gelişmelerin, bütün ilerlemenin engelidir. Taksi loncası çökertilmelidir. Taksi loncasına devlet müdahale etmelidir.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz