Myanmar’da darbeye tepki sürüyor

Myanmar’da darbeye tepki sürüyor
NotHaber

Ülkenin birçok şehrinde yapılan protestolar yapıldı. Gece baskınlarına başlayan ordu, internete erişimin engellenmesi için çalışıyor.

Myanmar’da 1 Şubat yapılan Darbenin yankıları sürüyor. Ülkenin en büyük şehri Yangon’da Budist rahipler ve mühendisler dün sokakta eylem yapmışlardı. Başkent Nay Pyi Taw’da ise motorsikletli bir grup kent sokaklarında protesto sürüşü gerçekleştirdi. Gösterilerin irili ufaklı pek çok şehirde sürdüğü ülkede cunta, günün ilk saatlerinden itibaren internete erişimi neredeyse tamamen kapattı. Büyük şehirlerde tanklar ve zırhlı araçların protestoculara karşı sokaklara indiği görüldü.

SİLAH SESLERİ DE DUYULDU

İngiliz devlet kanalı BBC’ye konuşan başkent Nay Pyi Taw’da görevli bir doktor, ordunun evlere gece baskınları yaptığını söyledi. İsmi gizli tutulan bu kişi, saat 20.00 ile 04.00 arasında sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini söyledi. Ordu ise göstericilere karşı yeni yasa çıkardı. Bu yasayla, protestolara katılanların güvenlik tehdidi oluşturdukları öne sürülürken, 20 yıla kadar hapisleri istenebilecek. Öte yandan 5 gazeteci de çeşitli kentlerde gözaltına alındı.

AB, ABD VE İNGİLTERE İMZALADI

Batılı ülkeler şiddete başvurmama konusunda Myanmar ordusuna çağrı yapıyor. AB, İngiltere ve ABD tarafından imzalanan bir açıklamada, “Meşru hükümetlerinin devrilmesini protesto edenlere karşı, güvenlik güçleri şiddete başvurmasın” denildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz