Mustafa Varank: Yerli korona aşısında yan etki görülmedi

Mustafa Varank: Yerli korona aşısında yan etki görülmedi
NotHaber

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK çatısı altında geliştirilen aşı adaylarından biri olan VLP tabanlı aşıda herhangi bir yan etki görülmediğini açıkladı.

Sinop’ta bir dizi tesisin açılış törenine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yakından takip ettiği yerli aşı çalışmaları hakkında sevindirici bir haber verdi. TÜBİTAK çatısı altında geliştirilen yerli aşı adaylarından biri olan VLP tabanlı yerli koronavirüs aşı çalışmasına gönüllü olarak katıldığını hatırlatan Bakan Varank, “Hamdolsun herhangi bir yan etki hiçbir gönüllümüzde görülmedi” dedi.

MUSTAFA VARANK: FAZ-2 DE İKİNCİ DOZ AŞILAMA BAŞLADI

VLP aşısında 26 Haziran’da FAZ-1 çalışmasının tamamlanıp FAZ-2 aşamasına geçildiğini anımsatan Bakan Varank “ FAZ-2 aşamasında birinci doz aşılamaları tamamladık, ikinci doz aşılamalar başladı. İkinci doz aşılar tamamlanınca, gönüllülerden alınacak sonuçlar değerlendirilecek ve son aşamaya yani FAZ-3 aşamasına geçmiş olacağız” dedi.

“YERLİ AŞIMIZ DÜNYAYA ŞİFA OLACAK”

Tüm süreçler olumlu tamamlandığında VLP aşısına kavuşacağımızı ifade eden Varank, “Aşımızı seri üretime geçirdiğimizde KOVİD-19 belasıyla mücadelede Türkiye’den de tüm dünyaya şifa olabilecek bir katkıyı sunmuş olacağız. Ben bu çalışmaları bire bir takip ediyor, bilim insanlarımızın hangi gayretlerle faaliyet gösterdiğini biliyorum. Yaptığımız çalışmaları dünyayla kıyasladığımızda dünyanın belki de en ilerisinde olan yenilikçi aşı adaylarını çalıştığımız da görüyorum” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz