Müsilaj uzaydan böyle görüntülendi!

Müsilaj uzaydan böyle görüntülendi!
NotHaber

Marmara Denizi’ndeki en büyük çevre felaketi müsilaj uzaydan an be an görüntülendi.

Son yılların en büyük çevre felaketlerinden biri olan Müsilaj, uzaydan görüntülendi. Mart ayından bu yana İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uzaktan Algılama Uygulama ve Araştırma Merkezi (UHUZAM) tarafından uzaydan takip edilen müsilajın gelişimi Uydu Görüntülerinde net bir şekilde tespit edildi. Marmara Denizi'nin Kapıdağ Yarımadası'ndan İzmit Körfezi'ne kadar olan doğu bölümünde, 14 Mayıs'ta 25, 19 Mayıs'ta 58 , 24 Mayıs'ta 85 kilometrekarelik alana ulaştığı saptandı.

HANGİ ALANLARDA YOĞUNLUK VAR

İTÜ UHUZAM Müdürü Yardımcısı Prof. Dr. Nebiye Musaoğlu "Marmara Bölgesi'nde uydu görüntülerinde müsilaj çok rahat bir şekilde görülüyor. Çalışmalarda İzmit Körfezi girişi ve çevresi, İstanbul'da Anadolu Yakası ve Adalar'da müsilaj birikimlerinin olduğunu gördük. Marmara Denizi genelinde belirgin bir artış tespit ettik” diye konuştu.

SÜREÇ TAMAMEN GÖZLEM ALTINDA OLACAK

Görüntülerde müsilaj normal sudan ve diğer objelerden çok belirgin şekilde ayrılabildiğine dikkat çeken Musaoğlu, “Uydu görüntüleri müsilajın tespit edilmesi ve yerinde önlem alınabilmesi açısından çok önemli. Uydu görüntüleri müsilajın bulunduğu yerlerin ve dağılımının belirlenmesi, öncelikle müdahale edilmesi gereken alanların tespiti ve yapılan temizliğin sonuçlarının izlenmesi açısından önemli bilgiler üretilmesini sağlamaktadır” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz