Murat Kurum: Müsilajın etkisi gözle görülebilir bir şekilde azaldı!

Murat Kurum: Müsilajın etkisi gözle görülebilir bir şekilde azaldı!
NotHaber

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi’nde yapılan müsilaj temizlik çalışmalarına değinerek “592 bölgede temizlik çalışması yürüttük ve bu çerçevede 10 bin 500 metreküp müsilajın toplanarak, bertarafını sağlamış olduk" dedi.

Marmara Eylem Planı çerçevesinde 3 hafta boyunca yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Bugün itibariyle 592 bölgede temizlik çalışması yürüttük ve bu çerçevede 10 bin 500 metreküp Müsilajın toplanarak, bertarafını sağlamış olduk" dedi.

MURAT KURUM: MÜSİLAJIN ETKİSİ GÖZLE GÖRÜLÜR ŞEKİLDE GERİLEDİ

Kıyı bölgelerinde yapılan temizliğin önemine değinen Bakan Murat Kurum, “Marmara'mızın, 26 gün öncesinden daha iyi olduğunu gözle de görebilir hale geldik. Son 3 haftalık bilimsel veriler doğrultusunda şunu gördük, müsilaj Marmara Denizi’nin orta bölgesinde değil, daha çok kıyı bölgelerinde varlık gösteriyor. Bu durum da kıyı bölgelerinde yaptığımız temizliğin ne kadar önemli olduğunu da gün yüzüne çıkarmaktadır” şeklinde konuştu.

“41 İŞLETME FAALİYETİ DURDURULDU, 18 MİLYON LİRA PARA CEZASI KESİLDİ”

Marmara Denizi çevresindeki 7 ilde yapılan fabrika denetimleri hakkında bilgi veren Kurum, “Marmara Bölgesi’nde 8 bin 570 denetim gerçekleştirdik. 140 tesise 18 milyon lira idari para cezası uyguladık. Yaptığımız denetimlerde Yalova’da 3, Balıkesir’de 8, Tekirdağ’da 13, Kocaeli’nde 1, Bursa’da 1, İstanbul’da 15 işletme olmak üzere 41 işletmenin de faaliyetlerini durdurduk” diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz