Muharrem İnce’den mülteci açıklaması: Türkiye yol geçen hanı değildir!

Muharrem İnce’den mülteci açıklaması: Türkiye yol geçen hanı değildir!
NotHaber

Nüfusa göre mülteci sayısını açıklayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Türkiye’de sokakta gördüğünüz her 10 kişiden birisi mültecidir. Afrikalısı ayrı, Afganı ayrı, Suriyelisi ayrı. Böyle bir ülke yönetilemez” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, siyasi gündemin ilk sırasında yer alan Afgan ve Suriyeli Mülteci konusuna değindi. Türkiye’nin yol geçen hanı olmadığını tekrar ederek vurgulayan İnce, “Türkiye büyük bir devlettir. Komşu devletinde bir problem çıktığında Türkiye buradaki insanlara yardım etmeli midir? Evet, etmelidir ama Türkiye yol geçen hanı değildir” şeklinde konuştu.

MUHARREM İNCE: SOKAKTAKİ HER 10 KİŞİDEN BİRİ MÜLTECİ

Nüfusa göre mülteci sayısını açıklayan İnce, “Türkiye’de sokakta gördüğünüz her 10 kişiden birisi mültecidir. Ülkemizde 7-8 milyon mülteci var. Afrikalısı ayrı, Afganı ayrı, Suriyelisi ayrı. Böyle bir ülke yönetilemez. Bu doğru değil!” diye konuştu.

İNCE’DEN ERDOĞAN’A FINDIK ELEŞTİRİSİ: SEN BECERİKSİZSİN!

Ordu’da esnaf ziyaret edip vatandaşlarla konuşan İnce, burada çay ve fındık konusuna da değindi. İnce, çay ve fındığı yönetemeyenin, Türkiye'yi de yönetemeyeceğini iddia ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ağır sözlerle eleştirdi: Eğer dünyada tekel olduğun, yüzde 65'ine sahip olduğun fındığı yönetemiyorsan, bunu pazarlayamıyorsan bunun hali Hamburg'da ise sen beceriksizsin. Senin, 'dış güçler' demene gerek yok. Sen yerli ve milli değilsin. Yüzde 65'ine sahip olduğun biri ürünü dünya çapında değerlendiremiyorsan, 'dış güçler' deme hakkın yok" diye konuştu.

“ÇAYKUR ZARAR EDİYORSA SİZ HIRSIZSINIZ”

Hükümete bir de çay konusunda yüklenen İnce, “Türkiye'de 85 milyon insan var. Çay içmeyen insan var mı? Demek ki 85 milyon insanın ÇAYKUR'dan alışveriş yapıyor. 85 milyon çay içtiğine göre, ÇAYKUR zarar ediyorsa iki şey var. Bir hırsızsınız, iki beceriksizsiniz." ifadesini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz