Muhalefetin OHAL eleştirilerine cevap Bülent Turan’dan geldi

Muhalefetin OHAL eleştirilerine cevap Bülent Turan’dan geldi
NotHaber

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, OHAL sonrası yetki uzatılması için verilen kanun teklifinde revizyona gidildiğini, bu revizyonun muhalefetin ‘AK Parti seçime giderken muhalefeti OHAL ile sindirmek istiyor’ türündeki yaklaşımını ortadan kaldırdığını söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, OHAL sonrası yetki uzatılması için verilen kanun teklifinde revizyona gidildiğini açıkladı. TBMM’de konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Turan, "Terörle mücadele kapsamında gözaltı sürelerinin 3 yıl daha uzaması olan teklifimizi revize ederek 1 yıla indiriyoruz. Aynı şekilde kamu personelinin ihracıyla ilgili 3 yıl olan teklifimizi de 1 yıl olarak revize ediyoruz" dedi. Turan kararın toplumdan gelen demokratik talepler ve parti kurullarında yapılan görüşmeler sonrası aldıklarını aktardı.

TURAN: REVİZE MUHALEFETİN ANLAMSIZ YAKLAŞIMI ORTADAN KALDIRIYOR

Bu adımı önemsediklerini hatırlatan Turan, haftanın başından bu yana başta CHP olmak üzere tüm muhalefet temsilcileri ‘Ak Parti seçime OHAL ile gitmek istiyor! Ak Parti OHAL ile muhalefeti sindirmek istiyor, OHAL’i seçimlerde kullanacak’ dedi. Biz OHAL’i muhalefeti sindirmek için istemiyoruz. Türkiye’nin gerçekleri var. Türkiye’de hain bir terör örgütü var. Şu andaki kanun teklifimizi 3 yıldan 1 yıla revize ediyoruz. Bu aynı zamanda muhalefetin ‘AK Parti seçimden korkuyor. Seçime giderken OHAL istiyor. Muhalefeti sindiriyor’ tarzı anlamsız, gereksiz yaklaşımını ortadan kaldırıyor” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz