Muğla’da ormanlık alanda yangın!

Muğla’da ormanlık alanda yangın!

Muğla Dalaman’da gece 00.30 sıralarında ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgârın etkisiyle hızla yayılan yangına havadan ve karadan müdahale edilerek söndürme çalışmaları başlatıldı. Yerleşim yerlerini tehdit etmeyen yangın kontrol altına alındı.

Türkiye bu yıl orman yangınlarında ciddi kayıplar verdi. Geçtiğimiz aylarda Manavgat’ta çıkan büyük Orman yangının ardından küle dönen alanlar yeşillendirmeye çalışılırken bu sabah yine bir yangın haberi geldi. Muğla dalaman’da henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın rüzgarın etkiyle hızla büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Son alınan bilgilere göre yangın kısmen kontrol altına alındı. Ekiplerin söndürme çalışmaları devam ediyor.

DALAMAN YANIYOR

Muğla'nın Dalaman ilçesinde gece saat 00.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Bölgeden dumanlar yükseldiğini görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. İhbar üzerine yangın bölgesine itfaiye ve orman ekipleri sevk edildi.

Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 5 ilk müdahale aracı, 53 arazöz, 17 su tankeri, 10 dozer ve 11 itfaiye aracı ile karadan müdahale başlatıldı.

Havanın aydınlanmasıyla 3 uçak ile 16 helikopter de söndürme çalışmalarına katıldı.

Söndürme çalışmalarına havadan ve karadan müdahaleyle devam ediliyor.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Muğla'nın Dalaman ilçesinde gece başlayan orman yangını yerleşim yerlerini tehdit etmeyen bir durumda. Yangın, ekiplerin havadan ve karadan yoğun müdahalesiyle kontrol altına alındı. Açıklamayı Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli sosyal medya hesabından yaptı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz