MKE'nin anonim şirket olmasını sağlayacak teklif mecliste!

MKE'nin anonim şirket olmasını sağlayacak teklif mecliste!
NotHaber

Türk ordusunun mühimmat ve silah ihtiyacını karşılayan Makine Kimya Endüstrisi Kurumu kamuya bağlı bir şirket olmasını içeren kanun teklifi meclis gündemine girdi.

 

Türkiye’nin en köklü kuruluşlarından biri olan Makine Kimya Endüstrisi (MKE)kamuya bağlı bir şirket olması için meclise bir kanun teklifi verildi. Ak Parti tarafından verilen teklif yarın Milli Savunma komisyonunda görüşülmeye başlanacak.

BAŞLANGIÇ SERMAYESİ 1 MİLYAR 200 MİLYON LİRA

Teklif kabul edilirse MKE AŞ adında bir şirket kurulacak. Kurulan şirketin başlangıç sermeyesi 1 Milyar 200 milyon TL olarak belirlendi. Şirketin tamamı Hazine’ye ait olacak. Buna karşın şirketin yönetim, temsil, denetim gibi hakları Milli Savunma Bakanlığı tarafından kullanılacak. MKE AŞ, Cumhurbaşkanı Kararı’yla yurt içi ve dışında şirket kurabilecek, kurulmuş şirketleri satın alabilecek.

ŞİRKET İTHALATTA VERGİDEN MUAF OLACAK

Öte yandan mevcut çalışanlar işçi statüsüne geçirilirken şirketin yabancı uyruklu personel çalıştırmasına izin verilecek. Yeni kurulacak kamu şirketi, askeri veya sivil amaçlı her türlü silah, mühimmat, patlayıcı ve kimyasal madde üretimini yurt içi ve dışında yapma/yaptırma işlemlerini yapabilecek. Ayrıca MKE’nin kendi alanıyla ilgili ithal edeceği mal ve hizmetler ise gümrük vergisinden muaf tutulacak.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz