MHP, seçim kanunu için ittifak içi baraj önerisinde bulundu

MHP, seçim kanunu için ittifak içi baraj önerisinde bulundu
NotHaber

AK Parti'nin hazırladığı yeni seçim kanuna ilişkin bir rapor hazırlayan MHP, seçimlerde ittifak içi baraj uygulanmasını talep etti.

Ak Parti’nin hazırladığı Seçim Kanunu taslağına ilişkin MHP’nin hazırladığı rapor tamamlandı. Rapora göre MHP seçim barajının yüzde 5 olmasını talep etti. Bunun yanı sıra ittifak içi baraj talebi de yine raporda yer aldı.

İTTİFAK İÇİ BARAJ ÖNERİSİ

İttifak içi baraj talebi kabul edilirse barajı aşamayan partilerin oyları ittifaka katılamayacak. Her partinin oyu ayrı ayrı sayılacak, partilerin oy toplamı ittifak oyu olarak yazılacak. İttifak içi baraj konusunda iki liderin belirleyici olacağı bildirildi.

DARALTILMIŞ SEÇİM BÖLGESİNE MHP’DEN İTİRAZ

Öte yandan AK Parti’nin teklifi olan seçim bölgelerinin artırılıp daraltılmış bölge sisteminin uygulanmasına MHP itiraz etti. Yeni siyasi partiler ve seçim kanunu yasasının taslağına ilişkin MHP tarafından hazırlanan rapor, AK Parti kurmaylarına verildi. Rapor üzerinden yapılacak değerlendirme Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak ve sonrasında iki lider kanuna son şeklini verecek. Ayrıca, kanunun önümüzdeki seçimde geçerli olabilmesi için yıl sonuna kadar yasallaşması gerekiyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz