Meteoroloji’den uyarı! İstanbul için saat verildi…

Meteoroloji’den uyarı! İstanbul için saat verildi…
NotHaber

Günlerdir rüzgarlı ve parçalı bulutlu atmosferin hakim olduğu İstanbul’da yarın çok kuvvetli yağış bekleniyor. Meteoroloji İstanbul için saat verdi.

Hafta başından beri poyraz rüzgarının etkisi altında olan İstanbul’a yarın çok kuvvetli yağış geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da Cuma günü sabahın erken saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağışların başlaması bekleniyor.

ANİ SEL VE SU BASKINI RİSKİ…

Meteoroloji'den yapılan açıklama göre, "Cuma günü sabah ilk saatlerde Avrupa Yakası’nda başlayacak gök gürültülü sağanak yağışların zamanla kuvvetini artırarak il genelinde gece saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2/12 saat) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" dendi.

HAFTA BAŞINDAN BERİ RÜZGAR ETKİLİYDİ

Eylül’ün gelmesiyle birlikte sıcaklıklarda belirgin düşüş yaşayan İstanbul’da bu haftanın başından beri  poyraz rüzgarı etkili oldu. Özellikle Pazartesi ve Salı günü, fırtına hızına ulaşan rüzgarla birlikte megakentte birçok ağaç devrildi. Yaşanan ağaç devrilmelerinde Bakırköy’de 1 kadın ağaç devrilmesinden dolayı yaralanmıştı. Sıcak ve bunaltıcı havaların geride kaldığı İstanbul’da, hakimiyetini sürdüren serin atmosferin üzerine yarın kuvvetli yağışlarında eşlik etmesi bekleniyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz