Meteoroloji’den son dakika açıklaması! Hafta sonu hava nasıl?

Meteoroloji’den son dakika açıklaması! Hafta sonu hava nasıl?
NotHaber

Hafta sonu tatili yaklaşırken, vatandaşlar hava tahmin raporlarını araştırmaya başladı. Peki yurt genelinde hafta sonu hava nasıl olacak? Pazar günü yağmur yağacak mı? İşte detaylar…

Yurdumuzda, Ekim ayının ilk haftasında sıcaklıklar, yurdun kuzeyinde mevsim normallerinin altında seyretti. Uzmanlara göre, serin ve yağışlı havalar yine devam etmesi tahmin ediliyor. Yağışların hangi bölgelerimizde beklenildiğine ilişkin detaylar haberimizde. Peki pazar günü Hava durumu nasıl? Detaylar haberimizde. 

YURDUN KUZEY BATISI YAĞIŞLI

Yapılan son tahminlere göre, hafta sonu ülkemizin büyük bölümünde parçalı bulutlu ve güneşli havalar hâkim olacak. Ancak Marmara, Trakya ve Ege bölgesinde durum farklı. Yarın, bu bölgelerde yerel olmak üzere yağışların hâkim olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca Pazar günü Karadeniz üzerinden gelecek deniz etkisi yağışlar, Kırklareli, İstanbul ve Kocaeli’nde etkili olabilir. Uzmanlara göre bu 3 şehirde yerel kısa süreli yağışlar olacak. Yurdun geri kalanında pazar günü yağış beklenmiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

 Rüzgarın, Marmara’nın batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz