Meteoroloji’den sel uyarısı! Uyarılar peş peşe geldi!

Meteoroloji’den sel uyarısı! Uyarılar peş peşe geldi!
NotHaber

Karadeniz bölgesi genelinde yarın şiddetli yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sel riskine karşı vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Yaz mevsiminde sel felaketleriyle gündeme gelen Karadeniz bölgesinde sular durulmuyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen son tahminlerine göre yarın Batı ve Orta Karadeniz bölgesinde kuvvetli (21-75 kg/m2) yağış düşeceği tahmin edilirken, Doğu Karadeniz bölgesinde Giresun ve Trabzon şiddetli (51-100 Kg/m2) Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde aşırı yağış (100 Kg/m2 üzeri) yağış bekleniyor.

BÖLGE HALKI SEL RİSKİNE KARŞI TEYEKKUZDA!

Geçtiğimiz yaz aylarında Karadeniz bölgesinin birçok şehrinde yaşanan onlarca sel felaketinden sonra vatandaşlar, artık doğal felaketlere karşı daha bilinçli hale gelmeye başladı. Uzmanların uyarılarından ardından bölge halkı endişeyle yarın yaşanacak atmosferi bekliyor.

METEOROLOJİ’NİN DİĞER İLLER İÇİN TAHMİNİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu; Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz