Meteoroloji’den hava durumu raporu! Yeni haftada hava nasıl olacak? Kuvvetli yağışa dikkat

Meteoroloji’den  hava durumu raporu! Yeni haftada hava nasıl olacak? Kuvvetli yağışa dikkat
NotHaber

Meteoroloji’den yapılan son tahminlere göre, Türkiye bugün itibariyle Trakya ve Çanakkale çevrelerinden başlayarak yağışlı havanın etkisi altına girecek. Peki yeni haftada hava nasıl olacak, yarın hava durumu nasıl? Detaylar haberimizde.

Yurdumuz yeni haftaya batı bölgelerden başlayarak yağışlı havaların etkisi altına girecek. Meteoroloji'nin son raporuna göre mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığının, salı günü batı kesimlerde, çarşamba günü ise ülke genelinde azalarak mevsim normalleri civarına düşecek. Peki yarın Hava durumu nasıl, yeni haftada hava nasıl olacak? İşte yanıtı…

TRAKYA VE ÇANAKALE’DE YAĞIŞ VAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Trakya kesimi ile Çanakkale çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

YAĞIŞLARIN ETKİ ALANI GENİŞLEYECEK

Bugün itibariyle Trakya çevrelerini etkisi altına alması beklenen yağışların, yarından itibaren Marmara, Ege, İç Anadolu’nun batısı ve Akdeniz’in batısında etkili olması tahmin ediliyor. Özellikle yağışlara şimşek, gök gürültüsü, yağış anında ani fırtına ve ufak çaplı dolu yağışı eklenmesi beklendiğinden olumsuz hadiselere karşı dikkatli olunmalıdır. İstanbul’da yarın öğleden sonra yağışların başlaması tahmin edilirken, yağışlı havanın yarın akşam Ankara’ya ulaşması bekleniyor. Aynı zamanda İzmir’de de yarın yağışla birlikte sıcaklıklar belirgin bir şekilde düşecek.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz