Meteoroloji’den çok sayıda ile sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji’den çok sayıda ile sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son dakika açıklamasına göre Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Yalova, Düzce, Kocaeli çevreleri ve İstanbul'un doğu kesimleri sağanak yağışlı havanın etkisine giriyor. Diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Ülkemizin kuzey kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu, Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Yalova, Düzce, Kocaeli çevreleri ve İstanbul'un doğu kesimleri sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde Marmara'nın doğusu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer pus hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul'u Çarşamba gününden itibaren etkisi altına alacak olan sağanak yağışla ilgili vatandaşları uyardı. Sağanakla beraber havanın da 5 derece soğuyacağı öngörülüyor.

1 EKİM'E KADAR SÜRECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 1 Ekim'e kadarki hava durumu ve sıcaklık tahminlerini açıkladı. Buna göre; İstanbul’da bugün 25 derece olan gündüz sıcaklığının 20 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Gece hava sıcaklığı ise 15 derecelere kadar inecek. Nem oranındaki düşüş de dikkat çekerken çarşamba gününden itibaren yağışlar başlayacak ve 1 Ekim'e kadar sürecek. Ekim ayının ilk gününde rüzgâr kendisini gösterecek.

HAVA SICAKLIĞI

Sıcaklıkların batı ve güney kesimlerde mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzeyli, güney kesimlerde batı ve güneybatılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz