Meteoroloji uyardı! Sıcaklıklar yeniden artıyor!

Meteoroloji uyardı! Sıcaklıklar yeniden artıyor!
NotHaber

Meteorolojiden gelen son tahminlere göre, yurdun batı ve güney kesimlerinde sıcaklıkların artışıyla birlikte, yazdan kalma günler geliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdumuzda günlerdir etkisini sürdüren, beraberinde dağlarımıza kar yağışı getiren soğuk havaların hakimiyetini kaybetmesiyle birlikte, Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasıyla, sıcaklıklarda artış bekleniyor. Özellikle sıcaklıklar ülkemizin güney ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

 YAZDAN KALMA GÜNLER YAŞANACAK

Sıcaklıklarda 2 ila 4 derecelik artışla birlikte haftanın büyük bölümünde güneşli havaların hakim olması bekleniyor. Deniz sezonun devam ettiği Akdeniz ve Ege sahillerinde, kuzeyli rüzgarlarında şiddetini azaltmasıyla birlikte denize girmek için uygun hava koşulları var. Halk tabiriyle “ölü deniz” olarak adlandırılan deyimin hafta boyunca Ege ve Akdeniz kıyılarında hakim olacak. 

KASVETLİ HAVALAR GELİYOR

Perşembe gününden itibaren Marmara bölgesinde, poyraz yönünden esen rüzgar, havadaki bulutluluk oranının artmasına sebep olacağı öngörülüyor. İstanbul ve Marmara bölgesinde kasvetli havalarla eşlikken, zaman zaman yağmur geçişleri görülebileceği tahmin ediliyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz